Хвърлят Миро във фолклора за Евровизия


Хвърлят Миро във фолклора за Евровизия

6442

Ясен Козев и Крум Георгиев са композирали специално за изявата на Миро в конкурса "Евровизия" 2010 песен в 7/8.

Авторите на хита "Губя контрол, когато..." използвали неравноделен такт от Северняшко, характерен за Еленино хоро, но с модерни елементи.

Парчето се нарича "Eagle", текстът му е на английски и отново е дело на тандема.  

Практиката показва, че подобен стилов фюжън увеличава шансовете за успех на конкурси от този тип, припомнят разбирачи.

"За мен тази песен се роди сама, с легенда, сякаш някой през цялото време ни насочваше какво да направим", споделя Крум Георгиев. "И двамата с Ясен обичаме "народната" музика, но докато той вече се е занимавал по-сериозно с изучаването й покрай работата си в проекта Булгаро, лично аз винаги съм си мислил, че все още съм малък за това, във всички смисли на думата. Но след странното ми познанство с професора от ХТИ Петьо Хаджийски, който ребром ми постави въпроса как така, при такъв уникален фолклор, българската популярна музика все още няма собствено лице пред света, се замислих, че може би точно сега му е времето", признава той.

Той и Ясен имат солидни творчески биографии и поотделно. Крум в е автор на песните “Топъл сатен” за Галя и "Rouge" на Йоана и Петър Антонов. А Ясен, който е съпруг на Йоана, е основател на етноформацията Булгаро и в управителния съвет на “Музикаутор”, която защитава авторските права.

Както "MySound.bg" вече съобщи, БНТ ще излъчи в 55-минутно предаване полуфинала на българската песен за конкурса от 20.45 ч. на 7 февруари. Шоуто ще се предава на живо от зала 2 на НДК.

Миро ще изпълни за пръв път пред българската публика петте песни, продуцирани от БНТ.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички