Мade in Balkan (Scientist). На живо!


Мade in Balkan (Scientist). На живо!

3335

Поредната странна дузина артисти, събрани от "Глобъл Вижън Съркъл" на кръстоносен поход срещу ординерното, встръснало от жанрови канони звучене, се качи на сцената в столичния парти център "4 км" в нощта срещу събота.

Сред тях - като предводител, определено изгря темпераментната Елица Тодорова. Тя вече е убедила в певческите си способности разнородна публика - от тази на "Евровизия", та до елитната аудитория, събрана на престижни световни сцени. Бомбената перкусионистка и сега показа завидни умения в най–различни жанрове и на всякакви инструменти, от традиционни български образци като „Има, нема” например. Мина през бийтбокс и барабани, латино ритми и със завидно майсторство извади страсти от всевъзможни екзотични инструменти. Изненада и със супероригинална преработка на темата за Джеймс Бонд.

Заедно с нея на сцената постоянно присъстваха Костадин Генчев от група Булгара (кавал) и струнният виртуоз Атешхан Юсеинов. На моменти се присъединяваха и диджериду, бийтбокс и бастът на Ехо (H.M.S.U, "Mirizma"). Той бе подготвил специално две–три свои разработки – много сполучлив фон. Гвоздеят на програмата бе бисът с нарочно нагласената от Елица ода за Родопите. Както се изрази самата тя: „Там, където дърветата миришат така сладко.”

Визуализациите - множество обработени кукерски мотиви, бе на отлично ниво, съвсем в унисон с общото настроение на и извън сцената.

В голямата зала дойде и моментът, в който столичани от сегашното поколение, заляни от суперзвуците, склониха да тропнат едно голямо хорце най-сетне. Ей така - миловидно: с маратончици.

В малката зала пък се подвизаваха Шамана, Mimionix ("Merak Standart") и Africandro, който пак извади от торбата с фокусите унгарско народно. Там бе изпробван и моделът с подвижния микрофон. Девойки скачаха на дансинга под игото на етно бийтовете, докато не се оказа, че пеят същевременно и на микрофон като част от течащия сет.

Глинената работилница отново си беше между двете зали и някъде след два часа тaм бе  най–пренаселено. Грънчарското колело си присъстваше, разбира се, но новото този път беше едно цяло дърво с все клоните, по които бяха слагани глиненените изделия  “made in Balkan (Scientist)”.

Оказа се черница, измъкната от едно блато в квартал "Манастирски ливади" заради особения й чеп и ниския гол и гъст клонак.

На който - в края, висна обесена скуката от чистите жанрове.  Снимки от партито - в секцията ни "Галерии".

Още от Джаз/Блус


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички