Sofia Rocks 2010!


Sofia Rocks 2010!

10705

Вестта, че фестивалът Sonisphere ще мине и през България за два дни, се потвърди официално от "Болкън Ентъртейнмънт Къмпъни" на специална пресконференция днес.

Както MySound.bg обяви, събитието ще се състои за първи път под наслов "Sofia Rocks" 2010 на Националия стадион "Васил Левски" от 17.00 часа на 22 и 23 юни.

В първия ден хедлайнъри са Металика (Metallica), преди тях ще люлеят Слейър (Slayer), Мегадет (Megadeth) и Антракс (Anthrаx). Те ще забият на обща сцена за първи път досега. Бонус към Голямата четворка на траш метъла ще е изявата на Хевън Енд Хел (Heaven & Hell) - тоест - Блек Сабат (Black Sabbath), но с Рони Джеймс Дио на фронта и Вини Апис на барабаните.

"Ако някой не си махне главата на този фест, значи мястото му не е там", обяснява фронтменът на Мегадет - Дейв Мъстейн. "Хората говорят за това от 1984. Това са 26 години на очаквания. И аз не просто вярвам, че ще отговорим на тези очаквания, но и ще ги надминем", обещава Скот Йън (Антракс).

Рамщайн (Rammstein) са гвоздеят на 23 юни, но на по-малко впечатляващо ще е участието на Менъуор (Manowar), Алис Ин Чейнс (Alice In Chains), Мастодон (Mastodon) и Стоун Сауър (Stone Sour).

Немските индърстриъл машини взимат името си от авиокатстрофа, разиграла се в американската база Ramstein Air Base в Западна Германия през 1988. 

Еднодневните билети за феста са - седящи (59, 79, 89 и 99 лв.) правостоящи: 79 лв. и 119 лв. пред сцената.

Двудневният билет - седящи (89, 119, 129 и 139 лв.), правостоящи - 119 лв. и 179 лв. пред сцената. Всеки фен ще може да избира пред възможността да си купи дневен билет или пък комбиниран. Тоест - получава шанса за двата дни с гигантска отстъпка - комбинираният пропуск предлага намаление от 30%.   

Продажбата стартира днес в мрежата на "Eventim", включително "Германос", "Пикадили" и "Техномаркет".

Всеки има право да закупи не повече от 4 билета, поясниха организаторите.

За най-големите почитатели е предвиден къмпинг с кетъринг за целия престой от 21 до 24 юни на цена от 20 лева. Поради липсата на пространство около стадиона, тази фен зона ще се намира на "Хиподрума" в близост до Банкя. Такова място ще бъде осигурено и за концерта на АC/DC на 14 май, който отново се осъщестява от "Болкан Ентъртейнмънт Къмпъни".

Когато през 2001 Мастодон изстреляха дебютното си EP, едва ли са предполагали, че ще достигнат такава звездна орбита след само няколко години – договор с мейджър компания (абсурд за нестандартна група като тяхната), турнета с Мейдън и Слейър (групи, с които нямат никакви допирни точки освен класата), уважението на цялата метъл общественост... Групата успя да изгради уникален стил, встрани от всичко, което се прави в тежката музика днес - чудесна комбинация от плътен, мачкащ, понякога грозноват метъл, с атмосфера, черпеща вдъхновение от странни алхимични и митологични източници. Да, тези хора знаят как да си служат с инструментите, как да изтръгват такава предизвикателна какофония от звуци. Хаос от сложни, динамични парчета с хиляди забиващи се навсякъде рифове, крясъци, приятни акустични пасажи и кратки, но съдържателни сола. Бандата на Трой Сандерс (бас, вокали) е Фокусирана не толкова върху експеримента, колкото върху добрите, смислени парчета, държащи групата далеч от лигавщините в т.нар. Нова вълна на американския хеви метъл. Всичко това ни дава основание да прочетем уверено формулата “Нюрозис и Войвод срещат Моторхед и Ръш”, за да се доближим крачка по-близо към истината, докато Мастодон продължават победния си марш напред.

Стоун Сауър е страничен проект на Кори Тейлър (Слипнот). Лудата шайка си извоюва уважението и на колегите от жанра, и на феновете, благодарение на силни албуми като едноименния "Stone Sour" и "Come Whatever May", както и заради убийственото си сценично присъствие и перфектни лайв шоута.

Българските групи, които ще участват във фестивала, ще бъдат уточнени допълнително.

Sonisphere e най-добрият рок фестивал според "UK Festival Awards" 2009. Организаторите не крият амбициите си да превърнат събитието в световен лидер.

Между Sonisphere и "Болкан Ентъртейнмънт Къмпъни" има подписан договор за 3-годишно сътрудничество, стана ясно на пресконференцията.  

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички