Елица Тодорова и Стунджи гърмят преди филма Прешъс у нас


Елица Тодорова и Стунджи гърмят преди филма Прешъс у нас

7779

Световноизвестният дует на Елица Тодорова и Стоян Янкулов се впуска в ново музикално предизвикателство.

Тандемът подготвя музикална изненада с българина Марио Григоров, който композира музиката към номинирания за 5 отличия "Оскар" филм "Прешъс".

Музикантите стягат програма, която ще бъде представена в Ню Йорк през лятото, а непосредствено преди премиерата на лентата в София от 16.00 ч. в зала 1 на НДК на 14 март ще направят музикални импровизации в рамките на филмовия фестивал "София Филм Фест",  стана ясно на коктейла по повод откриването на  кинофиестата  оная вечер.

Харлемската драма "Прешъс" спечели пет награди "Независим дух", включително за най-добър филм, за най-добра актриса - дебютантката Гейбъри "Габи" Сидебей, за най-добра актриса в поддържаща роля за Моник и за най-добър режисьор, присъдена на Лий Даниълс, в Ел Ей буквално часове преди раздаването на Оскарите.

"Прешъс" - екранизация по романа "Тласък" на Сапфир за самоутвърждаването на неграмотна тийнейджърка от Харлем, донесе на Джефри Флечър приз за най-добър дебютен сценарий. Така филмът на практика спечели във всички категории, за които бе номиниран.

Можем само да се гордеем, че именно българин е композитор на саундтрака към продукцията.
 
Елица и Стунджи ще концертират с африкански музиканти в Sofia Live Club от 21.00 ч. на 23 март.

В проекта "Afro BG Grooves" са Елица Тодорова, Стоян Янкулов, Mamdou Diabate и Abdoulaye Dembely.

Уникалният български  дует комбинира автентичен роден фолклор с джаз, етно и уърлд музика. Двамата творят неповторима музика с космическо звучене. Стоян Янкулов е най-утвърденият български барабанист и перкусионист, новатор при създаването на уникален комплект от ударни инструменти.  

Изключителният глас на Елица Тодорова и талантът й да комбинира едновременно пеене и свирене на ударни инструменти я превърна в явление на съвременния музикален небосклон. Белгийската преса определи дуото като "...уникални изпълнители с неповторимо излъчване и магнетизъм..."  

Албумът "Дръмбой" официално бе представен на Олимпийските игри в Атина 2004, като за кратко време се превърна  бестселър.

Дуетът е концертирал в Канада, Финландия, Белгия, Португалия, Австрия, Люксембург, Чехия, Гърция, Полша, Турция, Унгария, Швейцария, Хърватска, Русия, Украйна, Африка. Тодорова и Стунджи са демонстрирали българското културно наследство пред президентите на България, Гърция, Армения, Унгария, пред принц Албер, Коиджиро Мацура- UNESKO, министрите на ОССЕ.

През 2007 двамата представят България на "Евровизия", изстрелвайки песента "Вода" на 5-о място в крайното класиране.

Билети за вход на концерта в "Sofia Live Club" - 12 лева на предварителна продажба и 15 лева на място в деня на събитието.

Още от Джаз/Блус


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички