Ново лице на българската поп музика на хоризонта


Ново лице на българската поп музика на хоризонта

9908

Изключително силен български музикален проект привлече вниманието на музикалния елит, журналисти и светски личности онзи ден.

Певецът и китарист Моникс (Monyx) представи първия си солов проект  - “Coffee Is Over”. В задушевната обстановка на клуб "Radio Café" за първи път прозвуча деюбтната песен, придружена от стилен видеоклип и бурните аплодисменти на гостите Елица и Стунджи, Камелия Тодорова, Орлин Павлов, Калин Вельов, певицата Тони, приятели и фенове на музиканта.

Събитието откриха шефовете на музикалната компания - издател на МониксГрафа и Магдалена Сотирова, от "Монте Мюзик", които определиха проекта като смел, изключително професионален и класен, изразявайки надежда, че медиите ще го оценят и подкрепят, така че да достигне до българската публика.

Пред гостите Моникс сподели как се е родила идеята да започне и да пее. „Бяхме се събрали голяма компания пред караваната на Калин Вельов на къмпинг „Смокиня” и изведнъж Калин ме попита защо не започна да пея. Посмяхме се, но после и аз се замислих. Така си роди Моникс”, разказа изпълнителят.

Coffee Is Over” е изцяло авторско парче като музика. За текста Моникс се доверил на Христо Христов (китарист на PIF), който успял да опише личните му преживявания. За аранжимента работи съвместно с пиaниста Мартин Стоянов и барабаниста Стефан Цеков. Режисьор на видеото е Адриана Янкулова, а главната героиня - младата актриса Радина Кърджилова.

След премиерното излъчване на “Coffee Is Over”, Моникс и неговата група забиха на живо. Изявата затвърди впечатлението на гостите, че от Моникс  тепърва можем да очакваме още качествени парчета и хубави моменти с изпълненията му на живо.

Моникс е Симеон Лозанов.

Роден е в София през 1976. С музика се занимава от 14-годишен, а по-късно навлиза и в тонрежисурата и звукозаписа. И до момента е един от най-търсените тонрежисьори за големи концерти и студийни записи. Дебютира на българската сцена през 1995 с група Кокомания като нейн създател и китарист. Вокал на групата в първите 6 години е Мариана Попова, за която той пише парчетата „Няма край” и „Ти не дойде” (в класицията на БГ Радио „Великите хиляда”). Последните 6 години групата е с Боряна Докле на фронта. Докато свири с Кокомания, Симеон отказва да участва в други проекти.
 
След разпадането на групата през 2009, Моникс минава през тежък период, в който е на прага да се откаже от музиката и да продаде инструментите и апаратурата. С помощта на близките си обаче решава да започне самостоятелен проект, в който да бъде и китарист, и певец.

През декември 2009 композира първото си солово парче „Coffee Is Over”. Изцяло авторска, песента е подкрепена и от близки приятели на Моникс.

През февруари 2010 е заснет клипът към песента с режисьорски екип, събран от младата Адриана Янкулова. Видеото напълно завършва емоцията, която носи песента. Кадрите се разпространяват невероятно бързо от човек на човек сред музиканти и фенове още преди официалната му промоция.

"Coffee Is Over” е толкова преспективно парче, че не оставя у никого съмнение, че новият изпълнител ще остане незабелязан. Месец след заснемането на видеото няколко музикални компании проявяват интерес към него и след дълги срещи и разговори музикантът решава да работи с „Монте Мюзик”.

Изборът му на компания, снимачен екип, текстописец, музиканти и асистенти е повлиян от желанието на всеки стартиращ изпълнител да работи с млади, амбициозни и модерно мислещи хора.

Месец след заснемането на клипа, Моникс е готов с още две парчета отново с брит звучене, към което той е изцяло насочен.

Първият му албум очакваме най-късно есента на 2011.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички