Пласибо на десант в България с нов барабанист и актуален албум


Пласибо на десант в България с нов барабанист и актуален албум

5005

Една от най-успешните британски поп и рок банди - Пласибо (Placebo), пристига за концерт в София на 13 септември.

Лондонското трио ще забие в столичния Зимен дворец на спорта, а събитиетое част от световното турне на британците в подкрепа на шестия им студиен албум - „Battle For The Sun”. Организаторите от "Loud Concerts" пускат билетите за шоуто точно в 10 часа днес, 19 април.

Те са откриваеми в мрежата на Ticketstream.bg, Eventim.bg и в Билетен център, НДК, като първите 100 билета ще са с промоционална цена от 40 лв. След изчерпването им ще вървят по 50 лв., а в деня на събитието стават по 60 лв.

Това ще е трета изява на групата у нас след суперуспешните концерти през 2003 и 2007, малко след което, както "MySound.bg" извести, барабанистът Стив Хюит напусна бандата. Последният й албум – „Battle For The Sun”, се появи официално в началото на юни 2009. Това е първият запис с новия дръмър - Стив Форест (Steve Forrest). В продукцията Брайън Молко (Brian Molko) (на снимката) и компания за първи път използват нови инструменти като тромпет и саксофон например.

"Направихме албум за това да избереш живота, за това да избереш да живееш, за това да излезеш от мрака на светло. Не е нужно задължително да обръщаш гръб на мрака, защото той е част от самите нас. По-скоро дискът е за това да останеш откъм слънчевата страна и да си позитивен", коментира фронтменът.

Рокаджиите са на турне в Бразилия, Перу, Колумбия, Португалия, Израел и Германия в момента. Предстоят участия в големите летни музикални фестивали по света. Преди броени дни беше потвърдена хедлайнърската им позиция на сръбския фестивал "EXIT" 2010.

Пласибо е една от най-обичаните алтернативни групи не само на Острова, но и навсякъде по света. Бандата е  сформирана през 1994 след случайна среща в лондонското метро между Брайън Молко и Стефан Олсдал, които са бивши съученици. През 1996 излиза дебютният едноименен албум на групата, който  добива златен статус, а "Nancy Boy" скача направо на 4-а позиция в класацията за сингли на Великобритания. За много кратко време формацията успява да се наложи, като критиката я определи за истинско музикално явление. Освен с музиката, триото несъмнено предизвиква интерес и с различната сексулната ориентация на всеки от неговите членове. Пласибо са съпорт на U2 за част от турнето им "PopMart", а самият Дейвид Боуи (David Bowie) ги кани да открият концерта по повод 50-я му рожден ден в Ню Йорк през 1997.

"Нямах пари, нямах много приятели и прекарвах по-голямата част от времето, свирейки в стаята си. Моите музи бяха отегчението, самотата и депресията", признава Брайън Молко за ранните години на Пласибо.

"Да изглеждам съсипан пред музикалната преса може би не беше най-добрата идея, която ми е хрумвала. Сега се занимавам основно с това, което правя най-добре и давам на феновете това, което заслужават. Доброто представление е много по-важно от възможността да го пропиеш. Направо съм в едно благословено състояние”, доверява той към днешна дата.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички