Петър Салчев, Живко Петров и Венци Благоев в Лайв Зара Джаз N11


Петър Салчев, Живко Петров и Венци Благоев в Лайв Зара Джаз N11

7915

11-о издание на "Лайв Зара Джаз" ще представи трима от най-известните български джазмени.

Събитието е в залата на Регионална библиотека "Захарий Княжески" - Стара Загора, бул. "Руски" 46, от 20 часа утре, 28 април.

От 16.00 часа е началото на традиционния безплатен майсторски клас по джаз импровизации.

Живко Петров и Петър Салчев (на снимката) са гостите на Венци Благоев в единайстото издание на "Лайв Зара Джаз". След автентичния нюйоркски джаз, който Венци и Ари Роланд квартет поднесоха в началото на април, сега старозагорската публика ще чуе един чисто български проект, а доказаният талант на музикантите е гаранция, че на сцената ще се роди нещо уникално.

Името на Живко Петров се нарежда сред най-значимите ни джаз пианисти. Стилът му е многопластов, богат на нюанси и наситен с емоции. Той е създател на изключително популярното J.P.3 Живко Петров трио - синоним на качествен авторски български джаз. Класически пианист по образование, Петров от дълго време се занимава с джаз. Издал е множество джаз албуми със собствени композиции, участва в записи за Камелия Тодорова, Йълдъз Ибрахимова, Белослава, Мария Илиева, КариZма. Участник в най-престижните джаз фестивали в Европа. Носител на множество награди, Живко Петров е обявен за най-добър джаз изпълнител за 2005. Свири из цяла Европа включително и в известната "Ройъл Албърт Хол" (Лондон), партнирал е на Сара Брайтмън, Зукеро, Омар Фарук, Натали Коул.

Кадифеният глас на Петър Салчев също е добре познат на българската аудитория.

Той притежава забележителна дълбочина на изразa и печели публиката с чувствителната проницателност на своите интерпретации. Салчев извлича всяка нота дълбоко от корените на душата си, поднася я със стил и маниер, характерни за най-изкусните артисти. Джазовата му кариера започва с летящ старт – работи с Бели, зелени, червени, а по-късно е солист на бигбенда на БНР. През 1995 печели наградата за най-добър млад изпълнител на Младежката джаз среща в Пловдив. Партнира с големите имена в българския джаз, изнася концерти из цяла Европа и САЩ.

С динамичния си темперамент и спиращата дъха елегантност завладява публиката тромпетът на Венци Благоев. Със своите виртуозни и емоционално интимни интерпретации на класически и съвременни пиеси от златната ера на джаза до наши дни изкуството на Благоев докосва духа и съзнанието на всеки слушател, прониква в дълбините му и го покорява – понякога стихийно и яростно, друг път нежно и неусетно.

В своята над 20-годишна кариера Венци Благоев работи с колоси като Ранди Брекър, Милчо Левиев, Аирто Морейра, Ари Роланд, Антони Дончев, Дидие Локууд, Саша Пери и много други.

Артистичен, оригинален и въздействащ джаз ще прозвучи на събитето.

Поднесен от трима музиканти, които имат оригинален и непреднамерен подход към импровизацията, този джаз провокира и чрез общия емоционален светоглед на импровизаторите.

Още от Джаз/Блус


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички