В земята на толтеките


В земята на толтеките

6119

Поредното издание на предаването "Картини от една изложба" е посветено на албума на Джон Андерсън (Jon Anderson) - "Toltec" (1996).

… Докато лети към Лос Анджелис за да запише албума "Big Generator", Джон - фронтменът на Йес (Yes), попада на публикация в списанието Newsweek по повод действията на американското правителство за преместването на индианците от племената навахо и хопи от техните свещени земи край Голямата планина.

Тази статия дотолкова разстройва певеца, че той се заема да изучи културата на коренните жители на Америка. Но това се оказва доста сложно за един бял човек и въпреки това, музикантът полага съществени усилия, отделя време и средства и така достига до историята на толтеките. В историята на Америка те заемат мястото на едни от най-просветените народи, живели преди три хиляди години, пояснява водещият Сергей Шишов.

Под влиянието на книгите на Карлос Кастанеда, Кен Игъл Федър и Виктор Санчез, Андерсън предприема пътешествие до земите на толтеките около Медния каньон, съпроводен от местния лечител Longwalker.

Рокаджията решава да издаде своите впечатления под формата на албум и събира редица латиноамерикански музиканти, диригента Keith Heffner и неговия симфоничен оркестър, детски хор от Мексико и вокална група при подготовката на проекта.

Неговите пиеси ще прозвучат в предаването за концептуални албуми по програма "Хоризонт" на БНР веднага след новините в 21 часа утре, 15 май.
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички