Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Карамел джем на BlueZZ феста 2010 в Русе


Карамел джем на BlueZZ феста 2010 в Русе

4256

Група Карамел ще стовари балканския неравноделен такт от 7/8 върху главата на класическия щатски рок-ен-рол в Русе на 19 юни.

Както MySound.bg съобщи, формацията е хедлайнър на седмото издание на популярния "BlueZZ" фест тази година.

Момчетата на Румен Спасов (на снимката втори от ляво на дясно) ще представят премиерно парчета от своя втори албум, но и вечни кавъри от наследството на блуса. "Tobacco Road" (шейсетарски шедьовър, композиран от Джон Лаудърмилк, интерпретиран от кого ли не - б.р.), "Но нашата версия е инспирирана от варианта на Ричи Котцън, плюс още подобни изненади сме замислили", издаде музикантът.  

Специално на събитието ще прозвучи и кавър на "Късно е" от репертоара на Сигнал, но в блус версия. В изявата ще се включи и арт персоната Енил Енчев-Гонзо - известен художник и дизайнер, който ще се изяви като хармоникар с бандата.

"Бягаме от стандартното звучене. Всички цепят американски рок-ен-рол по фестивалите, в нашите вени обаче тече балканска кръв - при това - по друг начин. Именно с нея ще упоим саунда на Щатите. Просто искаме да ни позамирише на Балканите", обясни басистът.     

Група Карамел е основана през 1999 година от Румен Спасов – някогашен член на легендарните банди Сигнал и Златни струни.

В първоначалния състав на формацията са: Румен Спасов (бас китара), Валентин Ралчев (вокали, клавишни), китаристите Петър Рангелов и Борислав Борисов, а на ударните е Николай Данев.

Дебютният им албум "Безкраен път" ("Марс Мюзик"), излиза през 2001 година. Стилът е микс от шейсетарски рок и модерен поп с лек етно привкус. Характерни за всички 12 парчета в проекта са смислените текстове, голяма част от които написани специално за групата от Михаил Белчев и Евтим Евтимов.

"За нас винаги е било важно не само да звучим добре, но и да отправяме смислени послания чрез лириките на песните", казва Румен Спасов.

Сред по-важните пиеси са „Ще те открия”, „Тази нощ”, „Очакване”, заглавната композиция и „Няма да те дам”, която интригуващо вплита в мелодията балкански мотиви.  В „Завръщане в дъжда” гостува Маргарита Хранова.

Рокаджиите представят албума на всички популярни фестивали за поп и рок музика в следващите две години. След това вокалистът Вальо Ралчев заминава за Швейцария, където стопанисва собствен клуб и до денс.

Неуморен композитор, импровизатор и несломим оптимист, Румен Спасов събира втори формат на Карамел в средата на 2009. За основен вокалист той се спира на Людмил Дончев Лъки, известен като фронтмен на варненската банда Мюнхаузен. Китарното попълнение е в лицето на Венцислав Станев (Акцент и Стрейнджърс), а за барабанист е поканен Веселин Цветанов (екс-Бед Сити).

Групата довършва работата по нов албум, който се ще появи официално на музикалния пазар до Коледа. Рокаджиите остават верни на вече утвърдения стил, както и на дълбокото си убеждение, че песните им трябва да са изпълнени на български език, да са фонични, мелодични, ненатрапчиви и, по думите на Спасов – „да не са излишно дразнещи, усукани и евтини, граничещи с кича” .

Работното заглавие на диска е „Сънувани песни”.  В него като текстописци отново се изявяват корифеите Михаил Белчев, Александър Петров и Гриша Трифонов, по чиято лирика е и пилотният сингъл – „Късни цветя”. Видеоклипът по песента е готов, ще бъде в музикалния ефир до края на месеца, уточнява Румен Спасов.

Той признава, че има още доста работа по проекта, тъй като в бандата са решили единодушно, че парчетата в него трябва да бъдат селектирани сред мининум 20-25 композиции. Вече готовите песни са "На Коледа", „Невъзможно” и "Гурбет блус" – вариант по класиката на бургаския бард Пламен Ставрев. Тя също ще прозвучи в Русе.

Изявата на Карамел пред публиката на BlueZZ 2010 е първата фестивална презентация на новите песни на групата.        
  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички