Владигерови Брадърс побългаряват Европа


Владигерови Брадърс побългаряват Европа

6177

Александър и Константин Владигерови - внуци на големия български композитор Панчо Владигеров, ще изнесат концерт в "Sofia Live Club" от 20.30 часа на 14 юли.
 
Двамата завършват композиция във Виенската консерватория, след което остават да живеят и работят във Виена. През 2007 в Burgtheater представят авторския си албум "Wanderer In Love", придобил златен статут впоследствие.

Определят пиесите в него като съчетание от европейски традиции със силен български привкус. Владигерови пишат театрална музика и изнасят самостоятелни концерти в Европа и Америка.

Настоящата им изява у нас е първа след двегодишно прекъсване. Заедно с тях ще свирят контрабасистът Петър Славов, завършил "Berkley College". Той живее в Ню Йорк понастоящем и се счита за един от най-добрите млади басисти в САЩ.
Бил е на една сцена с Джо Ловано, Данило Перес, Джордж Гарзон, Марк Търнър и Пакито де Ривера. Постоянен участник на големите джаз фестивали в Америка и Европа.

На барабаните ще бъде уникалният музикант Стоян Янкулов.

Заради оригиналния му начин на представяне на джаз и етно критиката го определя като един от петимата най-значими европейски перкусионисти.  

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички