Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Айрън Мейдън N 1


Айрън Мейдън N 1

5671

Горещият диск на Айрън Мейдън (Iron Maiden) - "The Final Frontier", дебютира директно на първо място в класациите на Австрия, Бразилия, България, Канада, Чили, Хърватска, Чехия, Дания, Франция, Германия, Финландия, Япония, Мексико, Нова Зеландия, Норвегия, Португалия, Испания, Швеция, Швейцария и Великобритания.

Айрън Мейдън не търпят конкуренция…”, написа сп. Billboard.

EMI Records са горди със своите дългогодишни отношения (30 години или една цяла кариера) с именитата банда и заслужено се радват през първата седмица, когато 15-ят студиен албум на ветераните превзе световните класации.

Мейдън отдавна са заслужили звездния си статус, нареждайки се сред най-големите и влиятелни рок банди в световен мащаб. Новият им албум дебютира директно на № 1 в Обединеното кралство (това е четврътият им № 1 албум на Острова, първият е "The Number Of The Beast", 1982) и още ДВАДЕСЕТ държави до момента, в това число и България! "The Final Frontier" е абсолютният бестселър и тук, защото България обича метъла, рока и Айрън Мейдън, обявиха от "Анимато Мюзик", в чийто каталог албумът е на музикалния пазар у нас.

В допълнение към феноменалните резултати на номер 1 в толкова различни части на света, англичаните са на No.2 в Австралия, Белгия и Холандия, No.3 в Ирландия, Полша и Турция, No.4 в САЩ и No.5 в Сингапур. Дебютът на No.4 в Billboard чарта в Щатите е най-високото постижение за бандата.

Новият албум е записан в Compass Point Studios на Бахамите по-рано тази година, а малко преди премиерата му бандата пусна парчето "El Dorado" за безплатен даунлоуд в деня на старта на своето северноамериканско турне. Последва суперяко видео към едноименното парче - "The Final Frontier",  продуцирано от Darkside Animation Films (“Изгубени в Космоса”, “Галдиатор” и “Блек Хоук Даун”), а две иновативни компютърни игри бяха създадени, за да придружат премиерата на албума.

30 години след епичния си дебют през април 1980 и над 80 милиона продадени копия албуми, Айрън Мейдън са по-креативни, динамични и адекватни отвсякога, достигайки нови върхове в кариерата си и привличайки нови легиони от млади фенове към своя армия.

Наскоро завърши и най-успешното им северноамериканско турне, което видяха над 350 000 фенове на 25 концерта, последва успех и в Европа с хедлайн шоута на серия големи фестивали, включително Sonisphere във Великобритания, Швеция и Финландия, както и няколко техни самостоятелни изяви пред стотици хиляди фенове. Те отново ще тръгнат на път през 2011 и ще продължат обиколката си с хедлайн дати на големи фестивали в Австралия. Предстоят да бъдат обявени още шоута в следващите месеци. Мейдън са в страховита форма и са готови да отведат своята музика в 2011.

"Някои от песните им са толкова сложно заплетени, с толкова тежки мотиви, че биха могли да разклатят Титаник", написа The Times. "Това, което Мейдън  доставят на феновете тук, е толкова истинско, безстрашно, приключенско, че този албум ще продължи да ни отвява в следващите десет години", твърдят колегите от Kerrang.
 
"Най-амбициозният им албум... доказва, че са институция", похвали ги и Mojo. "Айрън Мейдън са наистина изумителни", произнесе се The Word.



Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички