Soundforia са победителите във Фюжън DJ Рали


Soundforia са победителите във Фюжън DJ Рали

3838

Диджейският тандем  Атанас Костадинов (Asian Detective) и Мирослав Николов (Zinnat), или Soundforia спечелиха първото място в конкурса Фюжън DJ Рали (Fusion DJ Rally).

Те доказаха, че две глави мислят по-добре от една, след като сетът им беше избран единодушно от публика, жури и екипа на Фюжън Ембъси (Fusion Embassy) в Sofia Live Club оная вечер.

„В последните 7 дни почти не сме спали, за да се подготвим за конкурса“, споделиха те от сцената. Фюжън DJ Rally е първата голяма изява на авторската продукция на Soundforia, които са добре познати на пловдивската клубна сцена като промоутъри на партита, в които „басът изнасилва сърцето ти“.

„От близо две години правим музика, но никога не сме я промоутирали. Винаги сме знаели, че ако ставаме все по-добри, сцената сама ще ни намери“, каза Asian Detective веднага след конкурса.

„Много сме щастливи, че това се случи точно сега. За първи път ремиксираме български фолкор и честно казано това е най-трудната задача, пред която сме се изправяли. Въпреки нечовешките срокове, мисля че се справихме!“ - допълни Zinnat.

Soundforia, както и останалите четирима финалиста – Vinid, Charoday, Brokoli и Krivak – пребориха тежки предизвикателства в последния етап от състезанието.

Както MySound.bg информира, те трябваше за по-малко от 10 дни да приготвят 30-минутен изцяло авторски сет, който интегрира в съвременния звук акапелни неравноделни български фолклорни песни, изпяти специално за надпреварата от формация Кипри и инструментални композиции на групите Балкански коне и Оратница.

„Всички диджеи се справиха със задачата блестящо. Изборът не беше просто труден. В началото ни се стори невъзможен!“, коментира Алекси Коларов от Фюжън Ембъси.

„Да направиш сет за толкова кратко време, в който интегрираш неравноделен такт, многогласия, мултиинструментални песни, в който преобръщаш и композираш хармонии и създаваш ритъм и всичко това - за да постигнеш звук, който кара хората да се забавляват и танцуват – тук не говорим просто за диджеи – всички финалисти доказаха, че са музиканти! Не можем да опишем с думи колко сме горди от това, че провокирахме тези изключително талантливи артисти да постигнат такива резултати“ - допълва Елена Пенева от Фюжън Ембъси

Наградите

Soundforia отнесоха специалния трофей – винилов уникат, изработен специално за конкурса от Jupanic Crew.
Договор за национална и международна промоция с лейбъла на Fusion Embassy.
Участие на международен фестивал.
Представяне и интервю в най-влиятелното световно списание за диджеи – DJ MAG UK, както и в DJ MAG България, както и промоутиране с цел участие в международната мрежа от фестивали на DJ MAG.
Сет по най-доброто българско радио за електронна музика – радио Nova.
Наградата на Оратница – групата избра финалиста, който най-добре е интерпретирал тяхната песен, и го покани да се включи с ремикс в предстоящия им албум.

Всички останали финалисти получиха своите винилови грамоти с логото на Фюжън DJ Рали и с пожелание да ги направят платинени.
Krivak, Brokoli, Charoday и Vinid също ще получат предложение за промоция от лейбъла на Фюжън Ембъси. Тепърва предстои да бъде обявена наградата на Балкански коне и диджеят, който ще се включи с ремикс в предстоящия им албум!
Всички финалисти бяха поканени от DJ Куух (DJ Cooh) да предоставят най-доброто от авторската си продукция, което ще влезе в специална компилация, която самият той ще промоутира.

Журито

Наградите на Фюжън DJ Рали бяха определени от:

DJ Куух – продуцент и диджей  (1 глас)
Илияна Найденова – народна певица и диригент на формация Кипри (1 глас)
Веселка Тончева – доктор етномузиколог в Българска академия на науките (1 глас)
Симеон Василев – музикален журналист и главен редактор на българското издание на сп. DJ MAG (1 глас)
Фюжън Ембъси – организатор на събитието (1 глас)
Публиката  (1 глас)

Програмата

Ето как премина събитието:
 
Вечерта бе открита с диджей сет на Балкански (Balkansky) – дъбстеп проектът на DJ Куух, който подгря публиката с енергична подборка от тежък ритъм с фюжън елементи. След него на сцената се качи народната певица Санка Мишева, която откри конкурса с песен и приветства финалистите по стар български обичай с пита и мед за късмет. Преди всеки сет гостите в Sofia Live Club се насладиха на изпълнения на шестте песни, които диджеите са ремиксирали, представени на живо от формация Кипри.

Редът, в който финалистите се представиха беше: Vinid-Brokoli-Krivak-Charoday-Soundforia. След последния състезателен сет, по време на броенето на гласовете, публиката беше забавлявана от група Оратница, пред които веднага се изви весело хоро.

Конкурсът приключи със сетове на Балкански и победителите -  Soundforia.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички