Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Милена Караджова и Румен Тосков Трио - Помежду

Riva Sound

Милена Караджова и  Румен Тосков Трио - Помежду
Новият албум на Милена Караджова  - „Помежду” е естествено продължение на предишния й проект „Пробуждане”. Той е втората част от замислената трилогия, която чрез музика, песен и настроение да пресъздаде енергията на един цикъл – денонощието. „Помежду” е именно тази междинна част от началото на деня до пладнето и нощта. Времето на лекия или активен следобед, изпълнен с живот – стихнал или втурнат в развитие на процесите „заквасени” през сутринта и продължаващи във вечерта.

Деветте песни, подбрани от цяла България, са джаз версиии на автентични народни песни, като са запазени оригиналния текст и мелодия. Музиката се изпълнява на нетипични за фолклора инструменти – пиано, бас и перкусии. Аранжиментите елегантно преплитат автентичната мелодия с джазовите вариации и специфичния вокал, създавайки впечатление за искрено споделяне и съкровеност на преживяването.

Отделните песни представят различни аспекти от женското емоционално изживяване, от мислите, вълненията и споделянето на жената със заобикалящия я свят – от дълбоката драматичност на несподелената още любов, през безгрижните момински задявки, от които струи жизненост, радост и копнеж, до спокойствието и увереността в щедростта на живота, подкрепящ изборите ни, подсказани от сърцето.

Музикантите от Румен Тосков Трио са добре познати на музикалната ни общественост. Румен Тосков е един от водещите наши джаз пианисти, Христо Йоцов (барабани, перкусии, вибрафон) е инструменталист с невероятно богата творческа кариера, Веселин ВеселиновЕко (бас) е оригинален, експресивен и пълен с идеи музикант. Аранжиментите на всички песни в албума са тяхно дело. Като гост - музиканти участват Цветан Недялков – китара и Петър Миланов – тамбура.


1.    Мама Елка буди
2.    Жени ме, мамо
3.    Като молитва
4.    Петлите пеят
5.    Стуйна
6.    Злато моме
7.    Движение
8.    Изгрела е звезда
9.    Месечинко
 

Септември ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930