Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Star Wars – The Force Awakens, Soundtrack

Анимато Мюзик

Star Wars – The Force Awakens, Soundtrack

Премиерата на продължението на легендарната филмова поредица "Междузвездни войни" - Star WarsThe Force Awakens, се състоя заедно с тази на официалния саундтрак, озвучаващ новите приключения на култовите герои от далечната галактика.

Музикалното оформлениие към филма винаги е било неделима част от него, а "Имперският марш" отдавна се е превърнал в класика не само за почитателите на поредицата. Саундтрак изданието е изцяло композирано от носителя на пет награди "Оскар" Джон Уилямс. Големият американски композитор, диригент и пианист е автор на пиесите и към всички други епизоди от сагата. В допълнение е написал и музиката към други забележителни филмови продукции като "Индиана Джоунс", "Джурасик Парк", "Сам вкъщи", Хари Потър и още други. Сега "Лукасфилм" и "Дисни" събират заедно Джон Уилямс и режисьора Джей Джей Ейбрамс, за да създадат отново неповторима музика към новия епизод "Силата се пробужда".

Албумът включва 23 тематични пиеси, които следват плътно сюжета на филма, озвучавайки епично всяка важна сцена от продукцията. Общата продължителност е цели 77 минути. За първи път музиката към епизод от "Междузвездни войни" е записана в Лос Анджелис, а не в Лондон. По този повод Джон Уилямс споделя: "Обикновено отивахме в Лондон и записвахме всичко за период от две седмици. Така сме правили винаги досега за филмите на Джордж Лукас. Това обаче не сработи в случая, тъй като подходът на работа на Джей Джей Ейбрамс е много различен".

Уилямс започва да композира новата музика през декември 2014 и продължава работа почти цяла година, завършвайки записите през ноември 2015. Неговият оркестър, съставен от 90 музиканта, записва общо 175 минути музика, която впоследствие е преработена и презаписана, след като Джей Джей Ейбрамс прередактира филмовата продукция. Музикалната тема "Snoke" е записана от 24-членен мъжки хор.

Композиторът споделя, че решението да се съгласи да напише новата музика към "Междузвездни войни" е просто – Ейбрамс го попитал, а Уилямс просто казал "да". Режисьорът се доверява изцяло на Джон и оставя драматизма и въздействието на музиката да бъдат решени от него.

Саундтрак изданието към филма дава уникалната възможност на всеки фен на "Междузвездни войни" да се потопи изцяло в уникалната атмосфера на филмовата сага и да я съпреживее по докосващ начин.

Официалният саундтрак към "Междузвездни войни: Силата се пробужда" се издава и разпространява у нас от Animato Music /Universal Music Group с медийната подкрепа на радио N-Joy.

Изданието може да бъде открито онлайн в MusicMall.bg тук: http://bit.ly/1YlNxr9.1. Main Title And The Attack On The Jakku Village
2. The Scavenger
3. I Can Fly Anything
4. Rey Meets bb-8
5. Follow Me
6. Rey’s Thème
7. The Falcon
8. That Girl With The Staff
9. The Rathtars!
10. Finn’s Confession
11. Maz’s Counsel
12. The Starkiller
13. Kylo Ren Arrives At The Battle
14. The Abduction
15. Han and leia
16. March of the resistance
17. Snoke
18. On the inside
19. Torn apart
20. The ways of the force
21. Scherzo for X-wings
22. Farewell and the trip
23. The jedi steps and finale
 

Декември ´20


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031