Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Goran Bregović - Three Letters From Sarajevo

Анимато Мюзик

Goran Bregović - Three Letters From Sarajevo
Горан Брегович (Goran Bregović) е роден в Сараево.

Новият му албум "Three Letters From Sarajevo" е силно вдъхновен от историята на този град с неговите особености, идентичност, различни религии и сложни парадокси. Разположен в сърцето на Европа, в различни периоди от историята градът е управляван от византийски, османски и австро-унгарски империи.

При създаването на диска авторът обединява трите религии на населението в хармония с традиционните сватбени и погребални оркестрации. След това отново включва пълен симфоничен оркестър, за да работи над 3 дълги инструментални части с 3 соло цигулки и гост-изпълнители (певецът от Алжир Rachid Taha, Riff Cohen и Asaf Avidan от Израел и испанската звезда Bebe). Проектът не е просто списък с песни, а сборник с истории, разказани в 11 композиции с характерния стил и темперамент на Горан Брегович.
 
С голямото разнообразие от стилове, музиката на Брегович е уникална, разпознаваема и предназначена за слушатели с различни предпочитания, различен произход, пол, възраст и вяра. Посланията в албума са въздействащи и със силата на музиката и словото "Three Letters From Sarajevo" руши бариери и отваря врати. Създаването диска продължава няколко месеца, през които Брегата прекарва часове наред в студиото и обикаля на турне с оркестъра си. В момента тече европейската част от турнето в подкрепа на "Three Letters From Sarajevo", което ще премине и през България - в столичната зала "Арена Армеец" на 13 април. Впечатляващият спектакъл със симфоничен оркестър и Оркестъра за сватби и погребения е създаден като метафора за обединението между религиите и е лична музикална изповед на легендарния балкански музикант към родния му град Сараево.

"Three Letters From Sarajevo", който предизвика възторжени отзиви, е на музикалния пазар у нас с медийната подкрепа на радио "Веселина" и телевизия "Балканика" и е наличен за поръчки в дигиталните платформи и на физически носител в онлайн магазин MusicMall.bg.


1. Jalija feat. Sifet & Mehmed
2. Christian Letter feat. Mirjana Neskovic
3. Pero feat. Bebe
4. Duj Duj feat. Rachid Taha
5. Baila Leila feat. Asaf Avidan
6. Muslim Letter feat. Zied Zouari
7. SOS feat. Rachid Taha
8. Vino Tinto feat. Bebe
9. Jewish Letter feat. Gershon Leizerson
10. Mazel Tov feat.Riff Cohen
11. Made in Bosnia feat. Sifet & Mehmed
 

Януари ´20


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031