Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Biffy Clyro - A Celebration Оf Endings

Орфей Мюзик

Biffy Clyro - A Celebration Оf Endings
Шотландците Biffy Clyro разцепиха с "Instant History".

Смесвайки експлозивна атака с апокалиптични синтезатори и избухващ бийт, примиерата на трака се състоя като Annie Mac’s Hottest Record In The World. Парчето бе добавено директно в Radio 1’s B-list, както и в the A-list в Absolute, Radio X и Virgin. После триото издаде и сингъла "End Of", чиято премиера бе направена от Zane Lowe в Beats 1.

Рокаджиите обаче съобщават, че заради пандемията новият им албум "A Celebration Оf Endings" ще излезе не на 15 май, както бе обявено, а на 14 август. "Tiny Indoor Fireworks", другото парче, разкриващо какво да очакваме от новия албум, стартира като Annie Mac’s Нottest Record.

"A Celebration Оf Endings" следва студийните творби "Ellipsis" (2016) и "Opposites" (2013). И двете стигнаха до №1 в официалната класация за албуми на Великобритания. Подходът на бандата за създаване на най-доброто е простичък. "Поддържай нещата свежи и си отваряй широко очите за това, което се случва. Изненадвай и другите, и себе си. Предизвиквай границите си. Първата стъпка към това да приемеш новото, е да се обърнеш към стар приятел", казва Rich Costey, продуцент на "Ellipsis", а и на новото издание.

"Това е много прогресив албум - обяснява фронтменът Simon Neil - Заглавието е относно откриването на радост в промяната, вместо тъга. Промяната означава прогрес и еволюция. Можеш да задържиш всичко, което си обичал преди, но нека се освободим от лошите неща. Всичко се свежда до това да си върнеш контрола".

Тази идея се проявява по различни начини в "A Celebration Оf Endings". На лична основа може да бъде връзка, достигнала точката, при която е в интерес и на двете страни тя да приключи. А в по-широк мащаб е за отстояването на това, в което вярваш.

Някои песни са много директни. "Tiny Indoor Fireworks" е най-добрият рок химн, който някога са писали: енергичен, мелодичен и пъргав. "Space" е естественият наследник на по-леките от въздуха "Many Оf Horror" и "Rearrange" – искрен призив за помирение с този, когото обичаш, и най-нежният и уязвим момент от дискографията на алтърнатив рокаджиите. След това те се хвърлят с главата напред в "Cop Syrup", а и забиват в грънджа с маниакални крясъци.

Албумът ще бъде издаден на плоча, цветна плоча (ексклузивно в инди магазините), грамофонен запис с изображение (picture disc), CD, касета и в дигитален формат. Специално vinyl book издание е налично тук: https://store.biffyclyro.com/.
 
Предварителни поръчки - тук: https://biffyclyro.co/acelebrationofendings.


1.North Of No South
2.The Champ
3.Weird Leisure
4.Tiny Indoor Fireworks
5.Worst Type Of Best Possible
6.Space
7.End Of
8.Instant History
9.The Pink Limit
10.Opaque
11.Cop Syrup
 

Септември ´20


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930