Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Janet Jackson - Discipline

Вирджиния Рекърдс

Janet Jackson - Discipline

Новата Джанет Джаксън триумфира, защото е дисциплинирана

“Дисциплината означава много за мен-това е идеята, която обединява песните в този албум. Като концепция и дори начин на живот дисциплината има голямо значение. Има отношение към всички нас, а за моя характер в частност – засяга абсолютно всички аспекти, от самото начало, от детството ми. Но преди този албум никога не съм разбирала напълно смисъла й.”

“Дисциплината има водеща позиция – едновременно е заглавие на албума, както и на песен за сексуалния аскетизъм – с това исках да обявя, че съм се потопила в нови творчески води. Работя с продуценти като Жермен Дюпри, Родни Джъркинс и Ни-Йо, техните песни говорят непосредствено за моите емоции. Като всички мои албуми, и този, независимо дали е умишлено или не, има автобиографични корени. Невъзможно ми е да работя по друг начин. Ако не го чувствам, не мога да му повярвам и не мога да го изпея.”

“И така, в Discipline има сюжет, който започва с детството ми, което за някои е класически пример за дисциплина и ред. Те наистина бяха част от културата на моето семейство, аз съм родена с тях."

`Feedback,’ продукция на Рoдни Джъркинс, е различна метафора, която също така изследва сексуалното напрежение. Това е провокативен разговор, който предполага откритост в една област, в която мнозина са притиснати. Същото може да се каже и за  парчето “Roller Coaster” на Родни, музикално препускане, което изследва възходите и паденията на романтичната/ физическата превъзбуда и вълнение.”

А дали един артист разбира дисциплината и като проклятие?
“Не, мисля, че е благословия,” отговоря категорично Джанет. „Когато бях малка, го приемах за даденост. Това бях аз. Като тийнейджър исках да пея и да танцувам. И разбирах, че това изисква концентрация. Исках да достигна до хората и знаех, че това не може да се случи, ако уменията ми не се усъвършенстват с необходимата прецизност. Но когато порастнах, бях строга със себе си. Дисциплината представлява едно нещо, перфекционизмът съвсем друго. Перфекционизмът е вид самонаказание. И води до постоянно недоволство и срив. Прекрасно е да се стремиш към отлични постижения, но да изискваш перфектност на всяка цена води до инфаркти и фрустрация. Отне ми години, за да науча този труден урок. Но все пак се справих и сега виждам дисциплината в нова светлина.”

“Албумът изразява онова, което аз имах нужда да изразя на този етап от живота си,” обяснява Джанет. „И казва, че дисциплината може да носи удоволствие, без да е проблем. Дисциплината е ключът към свободата. Дисциплината ми позволява – позволява на всички нас – да се фокусирам. А фокусът винаги трябва да е в мислите и усещанията, които обогатяват живота ни, физически и психически.”1. I.D.
2. Feedback
3. Luv
4. Spinnin
5. Rollercoaster
6. Bathroom Break
7. Rock With You
8. 2nite
9. Can’t B Good
10. 4 Words
11. Never Letchu Go
12. Truth Or Dare
13. Greatest X
14. Good Morning Janet
15. So Much Betta
16. Play Selection
17. The 1 feat. Missy Elliot
18. What’s Ur Name
 

Септември ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930