Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Веселин Маринов пее на немски в Стани богат


Веселин Маринов пее на немски в Стани богат

7919

Първи гост в телевизионната игра "Стани богат" тази седмица ще бъде Веселин Маринов.

Освен че ще провери общата си култура, изпълнителят на "Нашата полиция" ще разкаже за неволите си в казармата, за студентските години, страстта към футбола и за приятелството си с министър Цветан Цветанов.

Оказва се, че младият редник Маринов от Полски Тръмбеш е обичан от всички в школата за разузнавачи в Стара Загора. По-старите войници го карали денонощно да им пее и свири на китара. Една вечер даже го върнали 28 пъти на бис и след като Веско отказал да изпее една и съща песен за 29-и пореден път, му счупили китарата в нощното шкафче.

Точно в казармата е първата среща на певеца с истинските музиканти. Там са и първите му уроци по нотна грамотност. След като се уволнява, решава да кандидатства в Музикалната консерватория. Макар да не разпознава нотите и изобщо да не се справя със солфежа, Веско Маринов взима успешно всички приемни изпити и става студент в Естрадния отдел на Музикалната академия. Преподавателката му по солфеж Лили Ненкова (двамата на снимката) ще го изненада в студиото на "Стани богат". А състудентът му Богдан Томов ще сподели забавни случки от годините в консерваторията.

Може би малцина от феновете на Веселин Маринов знаят, че той започва кариерата си като рокер. От 82-а до 85-а година младият певец е част от рок група Импулс. Телефонно обаждане на Нелко Коларов, екс-клавир в групата, днес част от Брейзън Абът (Brazen Abbot), и пианист в бандата на Робин Гиб, ще разплаче емоционалния изпълнител. Пет години Веско Маринов живее и твори в Германия, дори издава два албума на немски език. На немски специално за почитателите на „Стани богат” ще е пее и довечера по "Нова телевизия". Друга изненада в предаването ще бъде и съпругата на МариновЦветанка, която пък ще разкрие романтичния образ на твореца. Зрителите ще научат повече за съвместния им живот и интересни моменти от личните им преживявяния.

„Коя зодия е министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов?” и „Какво иска да върне ентусиастът Едуардо Голд, по чиято идея се варосват три върха в перуанските Анди?” са някои от питанията на Ники Кънчев към естрадния изпълнител. Итака, Лемнос, Огигия  или Еолия е островът, където нимфата Калипсо приютява Одисей след корабокрушението, ще стане също така ясно по време на играта на певеца в „Стани богат”.

Веднага след него на стола на богатството ще седне световната ни рекордьорка в дисциплина скок на височина Стефка Костадинова. Председателят на Българския олимпийски комитет ще се просълзи при спомена за дядо си, който докато е жив, е винаги с нея на състезания и подкрепя през годините в спорта. В студиото ще влезе първият треньор на СтефкаДоби Иванов, с когото не са се виждали от 4 години. В спортното училище в Пловдив, едва в 6 клас малката лекоатлетка поставя световен рекорд за деца при високия скок. Красивата ни спортистка ще разкаже какво прави всяка година на 30 август, денят, в който скача 209 см, и какво си е купила с 400-е долара премия от държавата през 1987. Хърватката Бланка Влачиш, направила второто най-добро постижение в историята на овчарския скок, ще се включи по телефона в предаването. Костадинова ще стигне до въпрос за 2 хиляди лева, продължението на играта й зрителите ще могат да проследят следващата сряда.

Спечелените суми в „Стани богат” тази есен ще отидат ще отидат при деца, лишени от родителски грижи, които имат талант и искат да продължат образованието си в спортни училища.
 
Предаването се излъчва по "Нова телевизия" от 20.00 до 22.00 часа всяка сряда.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички