Настрой се на рок вълните на ДДТ часове преди концерта им у нас


Настрой се на рок вълните на ДДТ часове преди концерта им у нас

5553

Албумът на ДДТ (DDT)- "Периферия", ще прозвучи часове преди изявата на руските рокаджии у нас.

Той ще бъде представен основно от водещия Сергей Шишов в предаването за концептуални албуми по програма "Хоризонт" на БНР след новините в 21 часа утре, събота, 23 октомври.

Както MySound.bg информира, концертът е в столичната зала "Универсиада" от 20 часа в неделя, 24 октомври

„Този албум - "Периферия" („Провинция”), стана първият, който се разпродаде успешно в цялата страна и се превърна както в повод за гордост, така и в източник на първите ни наистина сериозни неприятности”, разказва фронтменът Юрий Шевчук.  

„През лятото и есента на 1983 работех като художник оформител, а честно казано се щурах по околните колхози край Уфа, в точно тази провинция, където правех нагледна агитация (струва ми се, че и днес мога да нарисувам Ленин или Брежнев със затворени очи) и съчинявах нови песни, за които имах достатъчно време и поводи от непосредствените си впечатления. Странно, но тези песни успяхме да ги запишем, макар и нелегално в студиото на Башкирската телевизия. Спомням си как нощем се промъквахме на пръсти край спящия портиер. Това се случи през месец май 1984 и носи настроение от новата тогава музикална вълна, но се долавя и нашата симпатия към хард рока и блуса. Включихме и своеобразна форма на рап, който можете да откриете в края на албума като частушки. И интересно -  албумът се разпространи моментално из страната и намери своята публика. По-късно разбрахме, че песента „Аз получих тази роля” дори е призната за най-добра в годишните класации", споделя рокаджията.

"Но, от друга страна, само две седмици след появата на албума, започнаха да ме привикват по всички възможни инстанции. Най-напред се скарахме в областния комитет на Комсомола, после се опитвах да се шегувам в областния комитет на КПСС, а най-накрая мрачно се наслаждавах на гледката през решетките на прозореца в местната структура на КГБ. Естествено, веднага бях уволнен от работа, изключиха ме от комсомола, преживях неприятни сцени в органите на властта и вече си мислех за доста мрачни неща", продължава разказа си музикантът.

"Не щеш ли, една нощ домашният ми телефон зазвъня и чувам: „Юра, ние сме от рок групата Урфин Джюс в Свердловск. Чухме за твоите проблеми, я ела при нас, ще си починеш, а после ще посвирим, ще си поговорим. Събрах си багажа и веднага заминах за Свердловск. А там какво се случи, е вече друга история", завършва Юрий Шевчук.   

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички