Ричард Маркс води домочадието в България


Ричард Маркс води домочадието в България

5639

Ричард Маркс (Richard Marx) ще доведе двама от тримата си синове в България.

Както MySound.bg информира, вокалистът ще изнесе своя първи концерт у нас в зала 1 на НДК на 2 ноември.

Именитият музикант пристига в София ден преди шоуто. Той ще предложи на живо едни от своите най-красиви песни. Изпълнителят на вечните "Hazard", "Endless Summer Nights", "Right Here Waiting" и"Now Аnd Forever" обещава да накара всеки в залата да се почувства като “скъп гост в хола му”, а изживяването да бъде интимно” и неподправено.

Носителят на “Грами” (Grammy) за 2004 в категорията за песен на годината и един от най-успешните автори на песни и продуценти в музикалния бизнес изобщо, ще гастролира у нас по покана на Loud Concerts и радио N-Joy.

"Има много песни, спечелили "Грами", които не са чак толкова добри... Както и много страхотни песни, които не са били номинирани... Наградите са приятни, но не чак толкова важни... Главното в тях е забавлението", признава Рик.

Впечатляващ глас, изключителен певец, музикант, текстописец и продуцент – Маркс влиза в музикалния бизнес със замах. Звездата му на изпълнител изгрява през 1987 заради дебютния сингъл “Don’t Mean Nothing”, който става хит и се продава в над 3 милиона екземпляра. Само за три години - между 1987 до 1990, Ричард успява да постави и рекорд с броя на хитовете си – става първият певец с цели 7 свои песни в Top 5 за сингли на Billboard. Три от тези седем са и №1 хитове - “Hold On Тo the Nights", “Satisfied” и баладата “Right Here Waiting”. Освен това вокалистът може да се похвали с фаталните тринадесет №1 хита в класациите на Billboard и над 30 милиона продадени албума до сега.

Номиниран е три пъти и е получил една статуетка "Грами" - за песента "Dance With My Father" през 2004, композиция за великия (вече покоен) Лутър Вендрос (Luther Vandross). Ричард е номиниран е за най-добър изпълнител за American Music Awards, а през 1992 е отличен от Billboard за най-продаван съвременен изпълнител. През същата година песента "Hazard" от двукратно станалия платинен албум "Rush Street" е обявена за Международна песен на годината на Australian Music Аwards. "Paid Vacation" (2004) също става платинен, а включената в него мелодия "Now Аnd Forever" попада не само е в Top 10 на Billboard Pop Chart, a остава под №1 там цели 13 седмици. Повече от песните на Маркс са емблематичен поп, като най-много от хитовете му са балади.

Ричард е и сред най-успешните съвременни продуценти. Почти паралелно на шеметната си кариера, той успява да развие и тази страна на своя музикален талант. В списъка на артистите, с които работи, са Ен' Синк (*N'SYNC), Барбра Стрейзънд (Barbra Streisand), Кени Роджърс (Kenny Rogers), Сара Брайтмън (Sarah Brightman), Лутър Вендрос (Luther Vandross), Лара Фабиан (Lara Fabian) и други.

Напоследък пише и продуцира някои от записите за Натали Коул (Natalie Cole), Майкъл Болтън (Michael Bolton), актьора Хю Джекмън (Hugh Jackman) и много други.

Ричард Маркс е поканен специално за китарист в ол-стар бенда на Ринго Стар (Ringo Starr) в американското турне на звездната му банда през лятото на 2010.

Двамата композират и записват заедно песента "Mystery Of The Night" за диска "Y Not" (2010).

Билетите за концерта на Маркс у нас все още могат да се намерят в интернет в мрежата на Ticketstream.bg и Eventim.bgБилетен център, НДК, и в магазините на Office1Superstore, "Тeхномаркет", M-Tel, "Мултирама", Оrange.

Цената на пропуските е между 35 и 80 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички