Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Любими български песни във Великолепната шесторка

09.11.2010   MySound.bg
Великолепната шесторка
Светът е за двама”, „Наследство (Две праскови и две череши)”, „Среща” и „Бургаски вечери” са сред любимите български песни, които ще бъдат изпълнени във „Великолепната шесторка” по bTV от 20 часа довечера.

Двама нови звездни участници ще видят зрителите тази седмица. Поради неотложни ангажименти на Йорданка Благоева и Кольо Гилъна Александра Раева ще пее заедно с Наско от Б.Т.Р., а режисьорът на „ШесторкатаМагърдич Халваджиян ще излезе на сцената в ролята на дуетна половинка на Валентина Войкова. Специални гости - за да подкрепят мисията на предаването, ще бъдат и легендарните изпълнители Кирил Маричков и Орлин Горанов, както и детската формация Пим Пам.

Колко е трудно да се затвори дом в Българя, ще стане ясно от специален видеоматериал. Ани Салич разкрива схема, според която, за да се запазят работните места на служителите в един дом, до децата умишлено не се дава достъп на приемни родители. За да съществува този дом, дори семейства в околността се били убеждавани да дадат децата си в институцията, където да бъдат „нахранени и облечени”.

С набраните средства от „Великолепната шесторка” ще бъде реализиран проектът на УНИЦЕФСемейство за всяко дете”, който цели затварянето на дома за бебета в Шумен и създаването на център за бебета и родители в града, благодарение на който всяко от изоставените в дома деца ще намери своето семейство. За децата ще се търси възможност да бъдат върнати на биологичните им родители, а ако това не е удачно, ще се търсят приемни родители и осиновители. Специалистите в центъра ще работят и по превенция на изоставянето в Шуменска област, като ще оказват подкрепа на родители, които не могат сами да се грижат за децата си.

Моделът, който УНИЦЕФ ще създаде със средствата от кампанията, ще бъде интегриран в законодателството, така че поетапно, с държавно финансиране, да бъдат закрити всички домове за бебета у нас, а за всяко дете да бъде осигурено семейство.

Всеки може да получи повече информация за това как може да стане приемен родител или осиновител на горещата линия на УНИЦЕФ - 0700 12170. Актуална информация за предаването и всички новини, репортажи и дискусии, свързани с кампанията, могат да се открият по всяко време в секцията на „Великолепната шесторка” в сайта на bTV.

Всичко за проекта "Семейство за всяко дете!" и благотворителната кампания е публикувано и на www.unicef.bg


5065
0%
 

Септември ´18


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930