Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Тъмен авангард в Три уши

21.11.2010   MySound.bg
Плакатът за събитието

Няколко авангардни проекта ще обединят сили да зарадват любителите на тъмна музика, подходяща за дългите зимни нощи.

Събитието е в столичния клуб "Три уши" от 20 часа довечера.

От далечната замръзнала тундра на Сибир пристига Ведун Коловерти (Vedun Koloverti), който ще представи авангарден сет от ритуален нойз ембиънт, обогатен със славянски фолклорни мотиви и перкусии.

Майтрип (Mytrip) е един от най-активните ембиънт артисти на родната сцена. Неговата музика е дълбока и нихилистична, тъмна и зла.

Шрайн (Shrine) е също български ембиънт/индъстриъл проект. Без съмнение най-успешният в нашата малка сцена - има издадени албуми от Corvus Records - България (дебютен - "A Final Asylum", и сплит с финландския артист Lingua Fungi) както и 7-инчов винил от базирания в Германия култов лейбъл за експериментална музика - Drone Records. Той ще открехне вратата към футуристичен свят, където изкуствени слънца изгарят ръждиви полета, ще ни поведе натам, а може и да ни върне обратно.

Накрая, но не на последно място - на събитието ще се изяви етно/ембиънт групата Кайно Йесно Слонце (Kayno Yesno Slonce). Музикантите ще потопят публиката в магията на българските планини. Гайдата на Веселин ще запее тъжните си песни, тъпаните ще думкат в ритъма на сърцата и ще ни напомнят за пореден път, че кръвта вода не става.

За незапознатите - "слънчевите" Веселин Митов и Петър Делчев са членове на Исихия, а Тони участва в редица авангардни проекти.

На място ще има много богат щанд с мърч на групите, както и други подобни издания на приятелски цени.

Вратите отварят в 19 часа. Вход - 6 лв.

Клубът е на улица "3 уши" N 1.

Още - на:

www.corvus-records.com

www.myspace.com/corvusrecordsbg3866
100%
 

Ноември ´19


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930