Тъмен авангард в Три уши


Тъмен авангард в Три уши

5835

Няколко авангардни проекта ще обединят сили да зарадват любителите на тъмна музика, подходяща за дългите зимни нощи.

Събитието е в столичния клуб "Три уши" от 20 часа довечера.

От далечната замръзнала тундра на Сибир пристига Ведун Коловерти (Vedun Koloverti), който ще представи авангарден сет от ритуален нойз ембиънт, обогатен със славянски фолклорни мотиви и перкусии.

Майтрип (Mytrip) е един от най-активните ембиънт артисти на родната сцена. Неговата музика е дълбока и нихилистична, тъмна и зла.

Шрайн (Shrine) е също български ембиънт/индъстриъл проект. Без съмнение най-успешният в нашата малка сцена - има издадени албуми от Corvus Records - България (дебютен - "A Final Asylum", и сплит с финландския артист Lingua Fungi) както и 7-инчов винил от базирания в Германия култов лейбъл за експериментална музика - Drone Records. Той ще открехне вратата към футуристичен свят, където изкуствени слънца изгарят ръждиви полета, ще ни поведе натам, а може и да ни върне обратно.

Накрая, но не на последно място - на събитието ще се изяви етно/ембиънт групата Кайно Йесно Слонце (Kayno Yesno Slonce). Музикантите ще потопят публиката в магията на българските планини. Гайдата на Веселин ще запее тъжните си песни, тъпаните ще думкат в ритъма на сърцата и ще ни напомнят за пореден път, че кръвта вода не става.

За незапознатите - "слънчевите" Веселин Митов и Петър Делчев са членове на Исихия, а Тони участва в редица авангардни проекти.

На място ще има много богат щанд с мърч на групите, както и други подобни издания на приятелски цени.

Вратите отварят в 19 часа. Вход - 6 лв.

Клубът е на улица "3 уши" N 1.

Още - на:

www.corvus-records.com

www.myspace.com/corvusrecordsbg

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички