180 минути класна музика с Ян Тиерсен в България


180 минути класна музика с Ян Тиерсен в България

7001

Френският музикален гений Ян Тиерсен (Yann Tiersen) ще бъде само броени часове у нас, съобщиха организаторите на изявата "БГ Саунд Стейдж".

Композиторът, който кара хората да плачат едновременно от меланхолия и радост, ще пристигне в деня на концерта си в София – утре, 8 декември, и ще отпътува веднага след него.

Той ще свири два часа на сцената в зала „Универсиада”. Както MySound.bg огласи, за шоуто му публиката ще бъде подготвена от най-новата германска сензация - Феликс Класен и Лукас Льонски.

Гостите имат високи технически изисквания за озвучаването си и почти никакви претенции за приема си тук. Те отдават значение единствено и само на музиката. На сцената заедно с Ян Тиерсен ще бъдат още 7 души – инструменталисти и вокалисти. Както повечето знаят, именитият французин  изпълнява сам голяма част своите композиции, като свири всички партии на всички инструменти – пиано, китари, цигулка, акордеон, мелодика.

Албумът му "Dust Lane" ("Прашен път"), който той ще представи у нас, е записан от него партия по партия и после монтиран в студио. На концерти обаче той не успява да изсвири вичко сам (макар че се опитва!) – партнират му известни френски музиканти. Тиерсен не обича да бъде център на внимание извън сцената, предпочита да не говори за себе си, а оставя музиката да прави това вместо него.

Някои го определят като странен, като чудак и чешит, други твърдят, че причината е в гениалността му. Може би затова той не планира да изсвири музиката, с която е най-популярен в света - от филма "Необикновената съдба на Амели Пулен". Тя ще бъде включена само в бисовете.

За Тиерсен няма значение мястото, на което свири – престижна зала, клуб, стадион или катедрала. За него най-важно е вдъхновението от публиката и очакванията му са да го получи от родните фенове.

Билети онлайн на: www.eventim.bg и www.ticketsbg.com и разпространителската мрежа – Office 1, магазини "Пикадили", "Германос", "Ориндж Център", "Мултирама", "Техномаркет" и "Фотосинтезис", както и Билетен център, НДК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички