Реновират етно ембиънт проекта Булгаро


Реновират етно ембиънт проекта Булгаро

9534

Изключително популярната в средата на 2000-е родна формация Булгаро (да не се бърка с Булгара), е възродена за нов живот, съобщи за MySound.bg идейният й двигател Явор Русинов (в средата на снимката).

Той е отново актуален като композитор, изпълнител и участник в саундтрака към филма "Тилт". Както вече огласихме, официалната премиера на режисьорския дебют на Виктор Чуков е на 11 фавруари.  

"Новите ни пиеси са почти готови, смятам, че до два-три месеца ще ги завършим като за диск", каза музикантът.  

Зад емблемата Булгаро стоят Явор Русинов,  Ясен Козев и Орлин Кюркчийски (вдясно на снимката). Тримата се събират през 2002, дебютират с едноименен диск две години по-късно.

В саунда на формацията се кръстосват етно, от една страна, с електроника - транс, денс, ембиънт, трайбъл и дръм-ен-бейс, от друга.

"Ние и тримата сме много добри музиканти. Всеки от нас поотделно правеше страхотни неща и в един момент решихме да видим какво ще стане, ако съберем трите различни полюса, каквито всъщност сме ние. Освен това се познаваме от 20 години. Цялата работа уж тръгна на шега, а всъщност продължи доста сериозно", разкри тогава Козев, понастоящем съпруг на поп певицата Йоана и в УС на "Мюзикаутор".

"По същия начин продължаваме с експериментите - много традиционнни мотиви с всевъзможна електроника. Светът като че ли узря съвсем за подобна динамика в различни измерения", пояснява Явор към днешна дата.    

Освен чрез Булгаро, той нашумя и с формациите Вокс и Яку, където бе с Константин Стоянов и човека Супермакс (Supermax) - Курт Хауенщайн; взе участие в дебюта на Део "Това съм аз", композира за проекта Арлет Фор Арт feat. Лора Kараджова.

Ясен Козев пък, заедно с Крум Георгиев, написаха мегахита за Миро - "Губя контрол, когато...", и парчето "Eagle" в 7/8 такта специално заради неговата изява в конкурса "Евровизия" 2010.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички