R.E.M. се обадиха с ново парче


R.E.M. се обадиха с ново парче

4495

Официалната премиера на първия радиосингъл на R.E.M. за Европа – "Uberlin", се състоя днес.

Парчето е част от новия албум на групата - "Collapse Into Now", който ще излезе на 8 март. Бандата вече разкри някои от песните в него след като качи видеоклипове с текстовете им на офциалния си сайт - www.remhq.com.

Jacknife Lee е продуцент на парчето. Той обясни, че наистина харесва тази песен, защото излъчва онази меланхолия, присъща единствено и само на R.E.M.

Самото парче е записано в Ню Орлийнс, а вокалите и част от партиите на перкусиите са завършени в Нешвил. Идеята за текста е на Майкъл Стайп (Michael Stipe) – вокалист на групата. "Всяка дума носи определен смисъл и всичко е изпипано докрай в този текст”" пояснява Jacknife Lee.

Предишният албум на бандата - "Accelerate", излезе през 2008.

Той също бе продуциран от Lee, известен и с работата си по проекти на U2, Snow Patrol, The Hives и много други. Освен в Ню Орлийнс, R.E.M. работят по новия материал и в Hansa Studios, Берлин, където са създадени няколко легендарни албума, като например "Heroes" на David Bowie, "Achtung Lady" на U2 и "Lust For Life" на Iggy Pop. Допълнителните записи и миксирането на проекта са направени в Нешвил.

Майкъл Стайп, китаристът Питър Бък (Peter Buck) и басистът Майк Милс (Mike Mills) разкриха, че в "Collapse Into Now" ще вземат участие и някои много специални гости: Patty Smith, китаристът Lenny Kaye, Peaches, Eddie Vedder и Joel Gibb – фронтмен на Дъ Хидън Камерас (The Hidden Cameras).

"Accelerate" дебютира под N 2 в класацията за албуми Billboard Top 200, както и на върха на американските чартове за Alternative, Rock, Digital Internet

Той дебютира на първа позиция и в Канада, Великобритания, Германия, Норвегия, Швейцария и Чехия

R.E.M. пуснаха и двойния проект "Live At The Olympia" миналия октомври.

"Collapse Into Now" ще бъде на българския музикален пазар от "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички