Любовта е сборна касетка


Любовта е сборна касетка

2609

Спомняте ли си саундтрака на първата ви любов?

А на първата раздяла? Това, че с някого имате едини същ вкус за музика, прави ли ви автоматично сродни души? Записвали ли сте някога сборна касетка?
 
Ако отговорът е да, то тази книга е за вас!
 
Издателство "Махалото" предлага на българската публика "Любовта е сборна касетка", романтичната, мъдра и забавна книга на музикалния журналист Роб Шефийлд, оглавила класациите в Америка.

Имате ли любима музика за любов, за шофиране, за спортуване… Намирали ли сте отговорите на най-важните въпроси, които ви вълнуват, в текста на песен? Наистина ли може да сме самотни, след като имаме за компания музиката? Случвало ли се е да не можете повече да слушате любима песен, защото вече я свързвате с неприятна случка?

"Може би най-забавната, тъжна и проникновена книга за музика, появила се през последните години", отбелязва "Ню Йорк Таймс".

Никой от нас не разполага с лукса да остане замръзнал на едно място, без да се променя, но променят ли се и музикалните ни вкусове и влияния? Защо сме способни да намразим, или мигновено да харесаме някого заради музиката, която слуша? Защо само заради музиката избираме да изглеждаме по един или друг начин? И защо всичко това е толкова важно?

ИМА МНОГО КНИГИ за хората, които създават музика, но тази е за онези, които я слушат. И да не го осъзнаваме, мелодиите, с които израстваме, на които се влюбваме и разделяме, празнуваме и тъгуваме, са неразривна част от нас. Те ни оформят и вдъхновяват, а понякога дори могат да ни спасят. Но най-важното от всичко е, че в този огромен свят музиката ни свързва и отваря сърцата ни едно за друго.

РОБ ШЕФИЙЛД не е музикант, той е писател и журналист, а "Любовта е сборна касетка" не е любовна песен, но спокойно би могла да бъде такава. Това е изповедта на автора за един живот, посветен на музиката, спомените му за десетилетието на 90-е, което го оформя като личност, и обяснението му в любов към една езабравима жена. С историите на 22 сборни касетки автобиографичният разказ проследява ранните години на Шефийлд, срещата със съпругата му, нейната смърт и опитите му да започне живота си отначало. Книгата съчетава най-доброто от световете на литературата и музикалната сцена и оставя читателите въодушевени, обогатени и разтърсени като след концерт на любима група.

Превод Катрин Гайдарова
меки корици, 248 стр.
Цена 13 лв.
ISBN 978-954-8338-14-1
www.mahaloto.net

ИМА МНОГО ВИДОВЕ сборни касетки. За пушене на трева, за отиване на работа, за миене на чинии, за взимане на душ. Колекция от хубави песни, открити в лоши албуми, които никога не бихте си пуснали целите отново. Най-големите хитове от купчините с плочи на гаджето ви, които сте си записали в нощта преди да скъсате. В света са измислени милиони песни и съществуват милиони начини да ги свържете в една подборка. Това е част от забавлението да си фен и да харесваш музиката. Вярвам, че когато човек прави компилация, всъщност създава история. Претърсваш трезорите със съкровища и нарамваш всичко, което можеш да извлечеш, а после превръщаш плячката в нещо ново, пише Шефийлд.

Преглеждаш цялата дискография на даден артист или група, като стопираш във времето онзи единствен момент, когато ти се е искало да скачаш, да танцуваш, да полудееш и да си махнеш главата на съответното изпълнение. И след това можеш винаги щом пожелаеш да се връщаш към това чувство. Сборните касетки открадват скъпоценни мигове от всички краища на музикалния космос, оформят ги в различна опаковка и те заживяват с нова привлекателност, обобщава авторът.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички