Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Рут Колева: Fever е следващият ми сингъл


Рут Колева: Fever е следващият ми сингъл

6885

"Обвиненията, че песента "Fever" е изплагиатствана, са направо абсурдни и нелепи. В основата им е злонамерена кампания", каза Рут Колева в предаването "Време за живот" по програма "Хоризонт" на БНР снощи.

Така вокалистката отговори на обвиненията, че парчето, с което ще се яви на "Евровизия БГ" 2011, е откраднато от "Can't Stop Moving" на британеца Сони Джей (Sonny J).

Изпълнителката на "Близо" и "Чуй ме" е в Холандия, прибира се на 21 февруари - два дни преди финала в зала 1 на НДК, стана ясно от разговора, който проведе с водещата Радослава Топалова.

"Но ще се върна спокойна, въпреки всичко. Нещо повече - това парче ще бъде моят следващ сингъл, твърде вероятно е по него да снимаме и клип", обясни по телефона Колева, като обаче не скри, че от това (участието й в "Евровизия") "зависи бъдещето ми".

"И аз, и Кинк (Страхил Велчев), чуваме въпросната песен ("Can't Stop Moving") за първи път сега", допълни родната вокалистка. Парчето й било предложено - "като идея, без тест, а само като музика", от Рейчъл Роу миналия август.   

Междувременно, продуцентите на Рут от Vitality Music, разпространиха следното съобщение:

Скъпи колеги,

В последните два дни ставаме свидетели на една недобронамерена кампания, която цели да дискредитира песента на Рут Колева "Fever" за българския
конкурс "Евровизия" 2011. За съжаление, главното, което постига тази кампания, е тягостно усещане в самата Рут, което може би е една от целите на хората, които са разпространили невярната информацията за плагиатство. Самата Рут ни сподели, че това я мотивира да представи себе си във възможно най-добрата светлина на предстоящия финал. Искаме да ви уверим, че новината, изнесена за песента, няма нищо общо с истината! Песента е писана от Rachel Row и KiNK и е абсолютно оригинално произведение, което не би могло да бъде сравнявано с посочената песен на Sonny J.", се казва в него.

"От години Vitality Мusic се опитва да налага нови тенденции в българската поп и рок музика чрез нови оригинални композиции и "Fever" е поредното доказателство за това. Радваме се, че организаторите на конкурса "БГ Евровизия" приемат компрометиращите новини с огромно разбиране и доверие към нас като продуценти, и към създателите на "Fever". "Академията не е сезирана и дори няма да бъде предприета проверка", коментираха от БНТ. Искаме да изкажем огромното си разочарование от неуважението към таланта на Рут и тази явна проява на недобронамереност в опит да бъде подценено създаването на съвременна българска музика. Тя е част от българската култура и ние не разбираме хората, които я подценяват. Нашата компания застава безрезервно зад Рут и заедно с екипа ще направим всичко тя да се представи блестящо на 23 февруари, когато е финалът на "БГ Евровизия", завършва официалното обръщение, подписано от собственика на Vitality Мusic - Боби Иванчев, който е дуетна половинка на Велизар Соколов в дует Авеню.

Два часа след пускането на песента "Fever" в интернет, тя бе прослушана над 5 000 пъти. Парчето буквално взриви за секунди почитателите на младата певица, която от години живее в Холандия и вече е част от амстердамските музикалните среди.

Мелодията ще влезе в дългоочаквания й дебют  - "Within Whispers".

"Той ще се появи през април, предстои само да довършим дуета с Белослава", уточни вокалистката снощи.

"Fever" беше селектирана сред тазгодишните финалисти в конкурса през уикенда.
 
По време на снимките за конкурса Рут излезе на сцената в компанията на професионалните танцьори Рангел Спиров и Яна Акимова, както и на двете певици Жени и Гергана. Специално за случая тя бе облечена в елегантна рокля Gaudi, подбрана от нейните стилисти.

"Fever" може да бъде изтеглена безплатно от сайта www.vitalitymusic.com

както и от фен-страницата на Рут във Фейсбук.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички