Балетната сюита Елфина в Картини от една изложба


Балетната сюита Елфина в Картини от една изложба

5058

Балетната сюита "Елфина" ще прозвучи в "Картини от една изложба" довечера.

Предаването за концептуални албуми е по програма "Хоризонт" на БНР след новините в 21.00 часа всяка събота.

Петър Бакърджив с артистично име Petronimus е роден в Бургас, а дейността му като композитор започва през 1971, когато създава първата си пиеса "на живо" в своето студио.

Оттогава работи като студиен музикант и композитор на балетна, филмова и театрална музика. Реализирал е 13 проекта за балети, мултимедийни спектакли, музика за театрални постановки, има издадени 8 компакт диска.

Творческият диапазон на изпълнителя е удивително широк – от обикновената мелодия през джазовата импровизация до полифонията и контрапункта в пиесите за орган и симфоничен оркестър. Уникалното при този творец е, че той почти винаги изгражда своите композиции "на живо" пред аудиторията в "мига на вдъхновението", обяснява водещият Сергей Шишов.

През годините композиторът създава свой собствен стил, който нарича N-ART Music (от Natural Art Music), т.е. природно естествена музика, защото се ражда спонтанно в ума на композитора и никога не се повтаря – така както се случва и в природата.        

Petronimus замисля проекта "Елфина" в края на 90-е на миналия век.

"Поводът бе писмо от любимата след раздялата с нея, за една любов, превърнала се в поезия и музика. Това е история за вечното търсене на голямата любов; за срещата с нея, разминаването и преоткриването й; за смисъла на живота и пробуждането на човешката душа", казва той.

"Ние първо преминаваме през личната любов, като по-често претърпяваме провали и разочарования, отколкото да бъдем щастливи с нея. Ако сме търсачи на Истината, и се обърнем навътре към себе си, ще проумеем, че, ако отдаваме любовта си на Бога и обичаме ближните си, няма да е нужно да търсим навън нещо, което е скрито дълбоко в самите нас – т.е. самите ние ще се превърнем в любов и тогава няма да гоним щастието, а то ще следва нас", споделя авторът.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички