Булгар бийт от ново поколение с Оратница, Soundforia и Brokoli


Булгар бийт от ново поколение с Оратница, Soundforia и Brokoli

5859

Няколко месеца след последната серия събития, Fusion Embassy стартира новия сезон с мощна загрявка в новооткрития столичен клуб Mixtape 5 на 4 март.

Организацията провокира българските артисти и публика с иновативни проекти повече от година. Редица партита, концерти и конкурси потърсиха (и откриха) пресечните точки между българския фолклор и модерния звук.

Fusion Embassy Night ще представи двата водещи музикални проекта в лейбъла на Fusion Embassy: Оратница, спечелили София Фюжън Рали (Sofia Fusion Rally) (където съвременни групи се състезаваха с модерни интерпретации на забравени български фолклорни песни) и Soudnforia (на снимката) – победители във Fusion DJ Rally - първото състезание, предизвикало българските диджеи да смесват роден фолклор с електронна музика от всички жанрове.

Вечерта ще стартира Brokoli – един от финалистите в конкурса Fusion DJ Rally, който ще загрее атмосферата с джънгъл и експериментъл. Един от най-силните агенти на българската експериментална сцена, той радва ухото с музикантски сетове.

После на сцената ще излязат музикантите от Оратница, за да потопят присъстващите в неповторимата смесица от български фолклор, допълнен с трансовия звук на австралийско диджериду и модерни ритми (дъбстеп, дръм-ен-бейс).

След напрегнатото лято с десетки участия, в последните месеци Оратница рядко изнасят концерти. Затова пък наскоро запалиха българското интернет пространство с участието си в холандския документален филм, направен по европейска програма за изследване на музикалните корени и традициите на Балканите - That's Аll Folk

(http://www.youtube.com/watch?v=LMb7Fwv8qOc).

Продукцията представя непредубедена външна гледна точка върху сблъсъка и различията между поп-фолка и фолклора в България. Още с премиерната си поява в канала за видео споделяне You Tube, That's Аll Folk предизвика изключителни полемики и бе споделен, коментиран и гледан от десетки хиляди потребители в социалните мрежи.

Soundforia пък се заканват отново да ни отвеят със своя Bulgar Beat – авторска продукция с изнасилващ сърцето бас и фюжън елементи в стиловете даун темпо, експериментъл, дъбстеп и дръм-ен-бейс. След победата си на Fusion DJ Rally и фийчъра за тях в DJ Mag UK, пловдивското дуо се радва на голям интерес от международни лейбъли за електронна музика и работи активно върху нова продукция. Голяма част от нея включва музиката на групите Оратница, Балкански коне и фолклорен хор Кипри. Fusion Embassy Night ще представи премиерно няколко трака, които току-що излизат от студиото.

Asian Detektive и Zinnat ще вдигнат залога и с неочаквани колаборации с музиканти на живо, подготвяйки се за голямо събитие, което предстои на целия отбор на Fusion Embassy по-късно тази година.

Началото на събитието е 21.00, а входът – 6 лева.

Още - на:

http://www.facebook.com/?tid=1876444514901&sk=messages#!/event.php?eid=187350007970011

Сайт на Fusion Embassy, с музика на Soundforia и Оратница:

http://www.fusionembassy.com/

Fusion Embassy във Facebook:

http://www.facebook.com/group.php?gid=144877950995

Brokoli:

http://www.myspace.com/brokoliremurder

Видео на Оратница:

http://www.youtube.com/watch?v=8A4CHpnlksY

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички