Омара Портуондо води оригиналите Буена Виста Соушъл Клъб у нас


Омара Портуондо води оригиналите Буена Виста Соушъл Клъб у нас

3687

Великата Омара Портуондо (Omara Portuondo) пристига с оригиналния оркестър на Буена Виста Соушъл Клъб (Buena Vista Social Club) в София.

Световноизвестните артисти обещават да превърнта столицата ни в Хавана на 22, съобщиха организаторите на събитието Loud Concerts.

Пачангата е в зала 1 на НДК.

Билетите тръгват в продажба утре, 10 март, на цени от 45 до 90 лв. Те могат да се закупят ексклузивно в мрежата на Ticketstream.bg, магазините на Office1Superstore, Orange, Multurama, "На тъмно" и Билетен център в НДК.

Призната за една от най-великите певици на света, Омара Портуондо е известна и като кубинската Едит Пиаф. Чаровна, темпераментна и усмихната - 81-годишната звезда продължава да радва публиката с феноменалния си глас. През 50-е години се слави още като queen of filin (игра на думи: от англ. feeling, стил, близък до вокалния джаз с боса-нова елементи).

Вокалистката умее да направи от всяка фраза произведение на изкуството. Нейни са думите: "Поколенията се сменят, но музиката няма възраст, тя има само качество".

Омара спечели "Латино Грами" за албума "Gracias" през 2008.

На концерта у нас ще й акомпанира оригиналният оркестър на Буена Виста Соушъл Клъб.

В бенда са четирима звездни музиканти: тромпетистът Guajiro Mirabal, Barbarito Torres, Jesus "Aguaje" Ramos (тромбон) и китаристът и кийбордист - Manuel Galbán. До тях достойно ще застанат и младите, но изключително талантливи Carlos Calunga (вокал) и Rolando Luna (пианист).

В България на сцената ще стъпят общо четиринадесет души.

Турнето на Orquesta Buena Vista Social Club® feat.Omara Portuondo стартира от Португалия в началото на март. Преди да разгорещят публиката в зала 1 на НДК, кубинците ще се изявят във Великобритания, където ще стъпят на 26 различни сцени.

"Buena Vista Social Club®" e албум, продуциран от Рай Кудър (Ry Cooder) през 1997, който добива изключителен световен успех. Парчетата са записани от специално подбрана група изключителни музиканти - ветерани на кубинската музика. Следва едноименният филм на режисьора Вим Вендерс (Wim Wenders), както и серия от международни турнета и концерти.

"Buena Vista" се превърна в световен феномен, култов е и днес.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички