Модерна Британия ни идва на крака за Свети Патрик


Модерна Британия ни идва на крака за Свети Патрик

8162

Военният клуб в столицата отваря врати за Jameson Global Party довечера.

Милиони хора по света посрещат най-международния-национален-ирландски празник – Деня на Свети Патрик, на 17 март. А София е част от глобалната мрежа партита, които Jameson Irish Whiskey организира.

19 столици от 5 континента ще наблюдават сцената на Военния клуб. Новоизгряващата англичанка Laura Vane с музикантите от The Vipertones (на снимката), а исънародникът й  DJ Smoove, ще забавляват присъстващите от 22.00 ч.

Laura Vane започва кариерата си преди 8 години с авторски парчета, комбиниращи разнообразни стилове като соул и фънк, ар-ен-би, електроника и поп. Партнира си с имена като Нарлс Баркли (Gnarls Barkley), Ем Джей Коул (MJ Cole) и Дъ Стрийтс (The Streets). Определят гласа й като среща между вокалите на Ета Джеймс (Etta James) и Дженис Джоплин (Janis Joplin).

Laura Vane & The Vipertones са сравнително нова, не вече добре позната на меломаните формация, обединяваща креативен потенциал за създаването на автентично, традиционно фънк и соул звучене. Преследването на тази мисия събира артистите от двете страни на Северно море, а уникалният англо-холандски бенд дава неповторимия облик на проекта.

Излизането на първия албум "Steam" и дебютния сингъл "Am I Dreamin" през 2009 взривява европейската фънк и соул сцена и се радва на страхотна популярност сред феновете на Стария континент. Вдъхновяващите текстове на Laura Vane и нежните й вокали са неповторимия почерк на групата, част от  който е и елегантното музициране на Phil Martin и Ton van der Kolk (AIFF, Soul Snatchers, Jazzinvaders, Unique Records), създаващи феноменалните фънк бийтове, които Jonathan Radford (Diesler/Burnley, UK) разпространява в интернет пространството. Със своите непрекъснати участия на големи музикални форуми, Laura Vane & The Vipertones се радват на все по-голяма популярност, а след техните силни и вече традиционни изяви в Амстердам, Цюрих, Кьолн и Лас Палмас, ще се представят и у нас.

Британецът Smoove e продуцент, музикант и диджей, известен още като Винила на бъдещето, защото може да раздвижи кръвта както на твърдите фънк фенове, така и на търсачите на нова електронна музика, брейкбийт и хип-хоп. Той е един от малкото диджеи, които смесват старото с новото - свежо и умело. Неговото сценично присъствие във Великобритания и Германия се разширява с турнето, промоутиращо дебютния му албум "Dead Men’s Shirts", от който са хитовите сингли "Coming Back" и "The Revolution Will Be Televised". Вторият диск на Smoove се появява през 2007, огласен от клубните хитове "B-Boy" и "I’m А Man", сериозно ротирани от шоуто на BBC6 Funk & Soul.

Smoove е част от успешната колаборация Smoove & Turrell. Нейният дебют "Antique Soul", включващ вокалите на Turrell и ремикси на Smoove, излиза през 2009. Той е добър микс от ърбън брейкбийт и класически фънк. От него е  сингълът "Beggarman", а видеоклипът към него набра сериозна публика в YouTube, бе завъртян здраво в немската Delux TV.

Гостите на партито във Военния клуб получават повод да се чувстват по-специални, тъй като тази година София, заедно с Дъблин и Йоханесбург, е сред най-горещите точки на най-глобалното парти. Чрез директна видеовръзка шведи, французи, руснаци, немци и повечето европейски столичани ще наблюдават от големи екрани Груув Армада (Groove Armada) на сцената в Дъблин, диджеите Ricardo da Costa и Harael Salkow от Йоханесбург и Laura Vane & The Vipertones от софийския Военен клуб.

За всички, които нямат възможността да празнуват на място, трите партита ще бъдат излъчвани пряко в официалната фен страница на Jameson във Facebook и на www.jamesonwhiskey.com.

След едночасовото изпълнение на гостите, ритъмът на българското Jameson Global Party остава в ръцете на британеца Smoove. В неговия ритъм ще танцуват момчетата, които не познават гравитацията - Electric Force Crew.

Вход на място - 10 лева.

http://www.lauravaneandthevipertones.com

http://www.myspace.com/smoovenorthernfunk

http://www.jamesonwhiskey.com

http://www.facebook.com/JamesonIrishWhiskeyBulgaria

http://www.facebook.com/jamesonwhiskey

Jameson е ирландско уиски, което е тройно дестилирано, отлежава и се бутилира по един и същ начин от 1780 – гаранция за качество и автентичност, но също така се чувства достатъчно добре и в съвременна Ирландия.

Марката е свидетел на успехите на звезди като U2 и Дъ Корс (The Corrs) и на изпълнителите от шоуто Ривърденс (Riverdance).

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички