Judas Priest, Whitesnake, Saxon и Slade на Sofia Rocks 2011!


Judas Priest, Whitesnake, Saxon и Slade на Sofia Rocks 2011!

3325

Второто издание на фестивала Sofia Rocks ще се състои на националния хиподрум в Банкя на 8 юли, петък.

Хедлайнъри са Джудас Прийст (Judas Priest) (на снимката), съобщиха организаторите от "Болкан Ентъртейнмънт Къмпъни".

Феновете да се готвят също за звезден лайн-ъп, тъй събитието събира на една сцена още Уайтснейк (Whitesnake), Саксън (Saxon) и Слейд (Slade).

Билетите влизат в продажба на 31 март (четвъртък) в мрежата на Еventim, включително "Германос", "Пикадили" и "Техномаркет", онлайн - чрез www.eventim.bg

Промо билети: първите 1000 бройки във всяка ценова категория ще се продават на специални промо цени, както следва:

Правостоящи: 59,00 лева
Седящи: 69,00 лева
Седящи: 79,00 лева
Правостоящи фен зона: 79,00 лева

След това билетите ще бъдат на следните цени:

Правостоящи: 69,00 лева
Седящи: 79,00 лева
Седящи: 89,00 лева
Правостоящи фен зона: 89,00 лева

В деня на фестивала пропуски ще се продават и на място на същите цени. Купувайте билети единствено от оторизираните места за продажба, приканиха организаторите.

Единици са хеви метъл бандите, успели да стигнат висотите на Джудас Прийст в тяхната 40-годишна кариера. Популярността и влиятелността им продължават и до днес (за доказателство: "Грами" (Grammy) 2010 за най-добро метъл изпълнение, последният им албум е чарт рекордьор, а наскоро бяха почетени от VH1 с VH1 Rock Honors). Както MySound.bg вече съобщи, британците ще нажежат планетата със своето последно турне през 2011 и 2012 - Epitaph, Бандата ще направи спирка и у нас - за последно.

Групата е създадена в началото на 70-е в Бирмингам, Великобритания, родно място на хеви метъла според мнозина. Китаристът Кей кей Даунинг (K.K. Downing) и басистът Йън Хил (Ian Hill) приветстват вокала Роб Халфорд (Rob Halford) на борда през 1974, малко след това се присъединява и китаристът Глен Типтън (Glenn Tipton). И точно това ядро музиканти (заедно с няколко различни барабанисти през годините) ще промени лицето на хеви метъла. След период на "опипване на почвата" и няколко албума ("Rock Rolla" (1974) и "Sad Wings Of Destiny" (1976), квартетът прави своята голяма крачка. Резултатът са 4 знакови албума - "Sin After Sin" (1977), "Stained Class" (1978), "Hell Bent For Leather" (1978) и "Unleashed In the East" (1979), от които са метъл химни като "Sinner", "Diamonds And Rust", "Hell Bent For Leather" и "The Green Manalishi (With The Two Pronged Crown)". Джудас Прийст са първите хеви метъл изпълнители, които започват да се обличат изцяло в кожени дрехи и с метални аксесоари – имидж, който се ражда именно тогава, след това се разпространява сред метълите по целия свят, а днес са възприемани като суперстествена част от тази култура.

Роб Халфорд и Ко. владеят 80-е и са просто най-големите в чистия хеви метъл с албуми, тотални класики като "British Steel" (1980), "Point Of Entry" (1981), "Screaming For Vengeance" (1982) и "Defenders Of The Faith" (1984). Те дават на света вечните парчета "Breaking The Law", "Living After Midnight", "Heading Out To The Highway", "You’ve Got Another Thing Coming". Осемдесетте са и период, в който Джудас се превръщат световен концертен хедлайнър, удрят на някои на някои от най-големите фестове, включително на първия въобще Monsters of Rock в Донингтън парк във Великобритания (1980), US Festival в Щатите (1983) и Live Aid (1985).

В следващите години музикантите прегръщат малко по-мелодичния хард рок с албуми като "Turbo" (1986) и "Ram It Down" (1988) (в допълнение към втория им лайв проект "Priest…Live!" от 1987), преди да издадат безспорно най-тежкия си албум – "Painkiller" (1990), в който на барабаните е Скот Травис (Scott Travis). Джудас са специални гости на Ozzfest през 2004 заедно с Блек Сабат (Black Sabbath), преди да издадат "Angel Of Retribution" година по-късно.

Концептуалният двоен албум "Nostradamus" (2008) се изкачва на 11-о място в Billboard 200, "A Touch Of Evil: Live" (2009) носи "Грами" заради интерпретация на класиката "Dissident Aggressor".

2009 Джудас отбелязват 30-годишнината от издаването на своя класически албум "British Steel", предприемат и турне, на което изпълняват целия проект, следва и разширена версия на два диска през 2010 на албума "British Steel", плюс DVD с лайв шоуто.

Уайтснейк са сред най-великите рок банди на всички времена, основана от Дейвид Ковърдейл в Англия през 1977. Една от най-обичаните групи в България, емблема за няколко поколения. Начело е може би най-добрият бял блус певец, по когото фенките по целия свят, а и у нас, продължават да припадат все още – уникален фронтмен, с невероятно поведение на сцена и неповторим глас. Уайтснейк ще представят парчета от своя 11-и студиен албум - "Forevermore", плюс класиките си дотук.

Саксън (Saxon) са британска хеви метъл банда, основана през 1976, част от Новата вълна в британския хеви метъл. През 80-е вкарват цели 4 албума в британския Топ 10 и безброй сингли в Топ 20, сочени са за една от най-добрите британски банди на живо. Продали са над 13 милиона копия от своите проекти, оказали са влияние върху титани като Металика (Metallica), Мегадет (Megadeth), Содом (Sodom) и Рънинг Уайлд (Running Wild). В България пристигат с материал от горещия си албум – "Call To Arms".

В британската инвазия на Sofia Rocks 2011 ще участва и бандата Слейд (Slade), еталон за епохата на глем рока през 70-е. Музикантите имат 17 поредни сингъла в Топ 20 и шест на N1.

Както вече информирахме, организаторите са предвидили и специален къмпинг.

Билет: 20 лв. (за палатка, каравана или кемпер)

В къмпинга ще има вода и електричество.

Паркинг билет: 10 лв.

За феста ще има 3000 паркоместа на специално създаден от организаторите охраняем паркинг.

Мястото на събитието ще бъде обособено и специално конструирано за фестивала. Ще бъдат изградени трибуни и зони за максимално удобство на всички, които ще станат част от събитието. Идеята на "Болкън Ентъртейнмънт Къмпъни" е в София да бъде създадена и разработена локация, подходяща за провеждането на фестивали и мащабни ивенти, където да могат да се събират много хора, при перфектни условия и комфорт.

В зоната на фестивала ще има обособени кетъринг зони (за хранене и напитки), както и химически тоалетни.

ТРАНСПОРТ:

Всички видове транспорт ще работят на специален удължен работен режим! Билетът за фестивала ще важи като БЕЗПЛАТЕН ПРОПУСК за ползването на всички видове транспорт, изредени по-долу:

Автобусна линия 42

Начална спирка: Метростанция Сливница

Освен тази линия организаторите ще пуснат и допълнителни автобуси.

Влак: София Банкя

Начална спирка: Централна гара, София. Ще има спирка точно на хиподрума.

Вратите отварят в 15.00 часа.

Шоу тайм - 17.00 ч.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички