Скилър отвя конкуренцията на Световното по бийтбокс


Скилър отвя конкуренцията на Световното по бийтбокс

6280

Броени дни след като Александър Деянов–Скилър (SkilleR) спечели престижната награда ИКАР на официалната церемония на Съюза на българските артисти за най-добър музикален пърформанс в "Ноктюрно - от прахта до сиянието", той заслужено грабна още два приза зад граница.

Бийтбокс шампионът на България за 2007, обявен за най-бързата уста на Изтока, завоюва първото място и наградата Best Show на второто по-големина световно бийтбокс състезание Bsene Grand Prix Beatbox Battle 2011.
 
22-годишният български бийтбоксър пребори конкуренцията на 30 участника от цял свят в Базел, Швейцария. В първия етап на състезанието българинът премина успешно елиминациите срещу конкуренция от Франция, Германия, Англия, Канада, Австрия, Люксембург, Швейцария, Хонг Конг и други със самостоятелно двеминутно шоу. Във втория етап продължи сражението с осемте най-добри.

Скилър спечели срещу KIM от Франция, известен със силата на бийтбокса си и с влечението към електронните стилове. На полуфинала той пребори германския шампион – Babel, известен с техничния си бийтбокс (какъвто е и стилът на Деянов).

На финала си извоюва победата срещу канадския шампион KRNFX (на снимката). 

Журито единодушно заявява, че по всички критерии за оценяване -  оригиналност, музикалност, трудност и сценично поведение, всичките битки на Скилър са абсолютно безспорни. В тях той е категоричен победител. Освен първото място, му се отсъжда и другата голяма наградата - за Best Show.

Скилър е един от първите, които внасят културата на бийтбокса у нас. Той се изявява и на международни сцени в Япония, Англия, Германия, Русия, Италия, Австрия, Швейцария, Чехия, Румъния, Сърбия, Словакия, Гърция и други. Изнася пърформънси на обща сцена с интернационални величия като Shaggy, Lumidee, Outlandish, Jaba, Noha, Stereo MCs, Transglobal Underground, Форин Бегърс (Foreign Beggars) и много други.

Видеo от състезанието:

http://www.youtube.com/watch?v=ZznMLFLnxhM

http://www.youtube.com/watch?v=JTpqRsfWSqo

http://www.youtube.com/watch?v=42NQLeOQgEs

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички