Българският Атлас върху международната карта на поп-рока


Българският Атлас върху международната карта на поп-рока

5395

Човек преоткрива музиката.

А когато тя е родна, българска, е сложен процес, защото продукцията е сведена до колекционерски минимум. До снощи не бях и предполагал, че ще открия липсващо звено в съвременния български поп и рок. Оказа се обаче, че и такова нещо имало!

Слушайки стилната концертна промоция на новия албум "Между вчера и утре" на култовата група Атлас, ми светна, че у нас никога не е имало мъжки поп-рок дует от ранга на Savage Garden, Hall & Oates и Дъ Рембрандс (The Rembrandts) например. (Аргирови си бяха диско!)

Е, вече има!

След четвърт век история, легендарният Пепи Писарски (на снимката вляво) трансформира новия Атлас в дует, а този тандем е бетон отвсякъде. Веско Зерлиев пее красиво и най-важното - радиофонично. Това е много важно, защото в България радиофоничен роден продукт излиза горе-долу на високосна година.

Клуб Студио 5 в НДК (вход А3) посрещна все хубави хора, ценители, и цял полк журналисти. Сред гостите, дошли да поздравят музикантите за повече от добре свършената работа, бяха първият вокалист на Атлас (основани през 1985 г.) – Бойко Трифонов, Ана-Мария Тонкова (БГ Радио), Момчил Колев (Клас, Дони и Момчил), Константин Марков (Тангра) и авторът на книгата за Атлас - Румен Янев.

В уютното място бяха и всички хора, взели участие в реализирането на диска "Между вчера и днес" и новия (великолепен) видеоклип на дуото – "Not Your Perfect Guy". Изпято на английски, парчето бе сред участниците в тазгодишното издание на конкурса "Златна пролет".

(Виж то тук).

Една трета от песните в диска прозвучаха на живо. Към тях Пепи и Благовест  Зерлиев добавиха и класиките "Есенни цветя" и "Капка от любов", а промоцията стартира с вече утвърдения хит от новия албум – "Така се събужда денят". В половината от парчетата участие взе и Димитър МитевДънди от група Акага, а за финал Писарски представи най-новия клип на формацията - "Not Your Perfect Guy".

Адски добро видео, връщащо към най-качествените времена на MTV, а парчето е малко бижу. Звучи хем модерно, хем ретро. Готов хит, стига да има кой да го лансира истински. Специално за MySound.bg, Пепи Писарски сподели, че има подготвена и българска версия на песента, така че не е проблем да се завърти по всички възможни радиостанции, независимо от формата им.

Едно е ясно – легендата Атлас е жива и в прекрасна форма. А това си е повече от добра новина. Албумът е чудесен и се появява в тотално мъртъв откъм качествена музикална родна продукция период. Категорично от този проект ще излязат доста хитове, дано само да има повече живи участия за двамата музиканти.

Тъй като "стоят" и звучат адски добре и в клуб, и на по-голяма сцена.

Аз лично никак не бих отказал и да ги гледам на концертно турне!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички