Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"

Tiesto и Armin van Buuren в битка за любовта на родните фенове


Tiesto и Armin van Buuren в битка за любовта на родните фенове

1836

Тиесто (Tiësto) (на снимката вдясно) прие поканата на столичния клуб "Ялта" и ще включи България в световното си турне това лято.

Така родните фенове отново ще имат възможност да се забавляват с невероятния мултимедиен спектакъл на титулувания наскоро от списание Mixmag за най-велик диджей на всички времена. Височайшият гост ще се изяви в рамките Solar Summer на Сасао Beach, Слънчев бряг.

Юбилейното - десето издание, ще се проведе между 30 юли и 11 август. Сетът на Тиесто, който промоутира горещия си албум "Club Life - Volume One: Las Vegas", продуциран от новия му лейбъл - Musical Freedom, ще даде старт на фестивала на 30 юли.

"Ще бъдете доста изненадани като чуете моя личен плейлист. Харесвам различни видове музика, затова и продължавам да се развивам като артист, който не може да бъде определ с един съществуващ стил. Влияние върху музикалните ми предпочитания оказват всевъзможни неща - както филмите, които гледам, и хората, с които се срещам, така и невероятните места, на които съм свирил. Определено това е най-готиното в диджейската професия", споделя холандската суперзвезда за актуалния си проект.

Последната визита на диджея у нас беше на Solar през лятото на 2009, когато 10 000 фенове на електронната музика станаха свидетели на невиждано дотогава мултимедийно шоу по време на 5-часовия му сет. Освен Тиесто, в афиша на събитието са все големи имена от световната електронна сцена. Те обещават да превърнат курорта в най-горещата парти дестинация на Балканите.

В типичната фестивална концепция, Solar ще предложи стилово разнообразие и комбинация от артисти, които не се представяли у нас досега на една сцена. По традиция, звездната компания ще е подкрепена от резидентите на "Ялта" Хуан Алварез (Juan Alvarez) и Любо Урсини (Liubo Ursiny).

На 5 август родните фенове ще видят за първи път на обща сцена две от най-актуалните техно величия – Локо Дайс (Loco Dice) и Дъбфайър (Dubfire). Желани гости на най-големите световни фестивали за електронна музика, те съгласуваха програмите си, за да дойдат вкупом на Solar, припомнят организаторите. И двамата поотделно са размазвали почитателите в "Ялта", ред е да посрещнат с тях изгрева и на черноморския бряг.

Щафетата от тях ще поемат трима безспорни любимци на родната публика. На три пулта един до друг на следващата вечер ще се развихрят Марк Найт (Mark Knight), Мартин тен Велден (Martin Ten Velden) и Fedde Le Grand. Марк посочва именно участието си с Мартин на Solar за най-добър гиг сред многобройните си пърформънси. Fedde Le Grand също е впечатлен от българската аудитория. Само след 2 гостувания у нас, той нареди "Ялта" в Топ 3 на любимите си дестинации.

Честта да закрие събитието се падна на Армин ван Бюрен (Armin Van Buuren). Рекодьорът по титли за диджей № 1 (вляво на снимката) в последните четири години завърта на 11 август. Холандецът покори българската публика миналото лято на Solar с невероятен спектакъл, продължил няколко часа по-дълго от предварително уговореното. За емоцията и заряда на партито достатъчно говори фактът, че Армин обяви гостуването за неговото най-добро представяне през 2010.

Гостът избра новоизгряващата звезда Blake Jarrell за свой съпорт у нас. Американецът започва да се занимава с музика едва 15-годишен. Признава, че неговите предпочитания са повлияни от артисти като Sasha, Армин ван Бюрен и Сандер Клайненберг (Sander Kleinenberg). Още с първите си сингли "Apricot", "Destin Beach" и "Okoboji" привлича вниманието както на големите в бранша, така и на публиката. Последват и признанията - Армин и Gabriel & Dresden го обявяват за надежда на 2007 в класацията на списание DJ Mag Top 100. Освен на тяхната подкрепа, Blake Jarrell се радва на вниманието и на артисти като Markus Schulz, Тиесто, Фери Корстен (Ferry Corsten), Paul van Dyk, Pete Tong, Gareth Emery, John Digweed и Пол Оукънфолд (Paul Oakenfold).

Така - с гостуването на Тиесто и Армин ван Бюрен, юбилейното издание на събитието ще събере двамата най-титуловани и едновременно с това най-големи претенденти за любовта на феновете световни диджеи, коментират ценители на електронния саунд.

Визитата на Армин придобива допълнителна стойност заради това, че той прие поканата въпреки факта, че му предстои да стане баща в дните около 11 август, подчертават организаторите.

Още - на:

www.tiesto.com/music

www.solar.yaltaclub.com

www.facebook.com/#!/yaltaclub

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички