Теодосий Спасов оркестра: димящо етно и крещящи импровизации


Теодосий Спасов оркестра: димящо етно и крещящи импровизации

2600

Меломани, дошли да чуят Теодосий Спасов и неговия нов проект - Теодосий Спасов оркестра (Theodosii Spassov Orchestra ), препълниха клуб Студио 5 снощи.

Минавайки през Велико Търново, Стара Загора и Пловдив – последната спирка на виртуозите бе в София.

На родния унищожител на стиловите рамки партнираха Александър Леков – бас, Ангел Демирев – китара, Мирослав Турийски – пиано и Начо Господинов – барабани.

Концертът бе разделен на две части, всяка от които изпълнена с димящо етно и крещящи джаз импровизации. А Първият кавал на планетата посвири и на тромпет!

Духът бе пуснат и 22.30 ч. Шоуто започна с проплъзващия се бас на Леков и пропита от тъга композиция в 7/8. След което бе почетена и паметта на великия Румен Тосков - Рупето с композициите "Open Mood" от албума "Open Mood"(2010) и "Нататък".

Българските етно Headhunters не спряха да ни замерят с летящи от петолинията ноти. Но най-отличителен и егоцентричен от всички беше 23-годишиният Ангел Демирев с неговия техничарски стил и ефектни импровизации. Този човек накара ушите ни да кървят и мина границите на допустимото, съдейки по някои намръщени през втората част физиономии.

Междузвездните фолк-джаз войни обаче не спряха. Те преминаха през авторските композиции "4 котки и 1 луна", "Боряно, Борянке", "Епруветка" в 9/8 и финалната (изсвирена на бис) "Селски танц" на корифея Милчо Левиев. Страхотна вечер, изпълнена с музикални мълнии и отличаващо се новаторство.

Само дето свърдозата сола на всеки от музикантите бая ни нахлупи капите.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички