MC Stamina на Spirit Of Burgas 2011: Не искаме дъбстеп!


MC Stamina на Spirit Of Burgas 2011: Не искаме дъбстеп!

2397

"Не искаме дъбстеп!"- това каза по микрофона известният МС Stamina от главната сцена на Spirit Of Burgas снощи.

Неговото мъжество (както се превежда името му) дойде, когато разбра, че има и отделна сцена, на която "миризма"-та бе на дъбстеп - MaxBass.

Предложи на колеги и публика да я заглушат, дори поостана на сцената за изявата на родното дръм-ен-бейс дуо Konspirator & Mocks. Тази битка между двете сцени не бе лесна, тъй като пък непознатото досега трио французи Von D смаза бурмите на най-тежките машинни лагери по втори петли.

Подобно разделение при всички положения бе ненужно и разцепнически непопулярно, особено предвид това, че фестивалът промени и ограничи своята жанрова насоченост и тип посетители. Тук е мястото да споменем, че може би всички родни и чужди рап участници трябваше да имат отделна сцена или поне да са в един ден. Оникс (Onyx) отново показаха снощи, че са до болка истински и брутални. Но фактът че са идвали три пъти, както и повтарящият се репертоар, не склониха тълпи да застанат пред тях.

Стамина (на снимката) ни светна, че всъщност МС-а могат да вършат смислена  работа, наместо само да скачат, махат и врещят като маймуни по клоните...

Защото предната вечер зейнаха доста "черни дупки" в състезаващите се отбори на главната сцена. Няма смисъл да ги изреждаме всички, заслужава само да се отбележи, че бе по-добре степърът Benga, ведно с MC Youngman, да не се появяват на централната сцена, а да се бяха разменили на MaxBass-овата с Биг Бъд (Big Bud), който, за съжаление, заби прекалено късно.

Първата фестивална вечер все пак отсрами тава нововъдено саунд пространство. Експерименталните лайв изяви на родните корифеи от топлата връзка Артмосферик (Artmospheric) - в различни колаборации, стопли душите на меломаните.

Може да се каже, че заради артисти като Климент (Kliment) родната електронна сцена има какво да предложим в строя, редом с имена като Лефтфийлд (Leftfield).

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички