Беглика 2011 - работилница за усмивки, 101 каба гайди и поезия


Беглика 2011 - работилница за усмивки, 101 каба гайди и поезия

3087

Работилница за усмивки - така най-точно може да бъде определен екологичният фестивал Беглика.

Разнообразна музика от Балканския регион на сцените "Айляк" и "Каба", лудории в планината, катерене в гората, йога и кунг-фу, скачане във вода, много творчество с приятели и всевъзможни други изненади предстоят на  събитието. Поредното - четвърто издание, на набиращия все по-голяма сила и популярност фестивал ще се състои край язовир "Голям Батак" в защитената местност "Батълбоаз" между 19 и 21 август.

В програмата са още поезия на открито, уъркшоп по месене на пълнозърнест хляб, строителство със слама и дейности, определени от организаторите като "работилница за усмивки" и "сетивни моменти".

Сред гостуващите музиканти изпъкват имената на румънците Попа Шапка (Popa Sapka), V:shal Kanwar (Индия) и Barak Malcok от Турция. Родната сцена ще бъде представена от Теодосий Спасов квартет, 101 каба гайди, НасекомиксNasekomix (), Джанго Зе, Оратница, Zeyda, Сурбахар (Surbahar), Ирфан (Irfan) и други, а зад пулта ще се изявят все доказани майстори, сред които Климент, Dancing Angel, Beat The Balkans, Dharba и Лейзи Фейс (Lazy Face).

Пълната програма и всички подробности - ТУК!

Предварителна продажба на пропуски - в мрежата на Ticketstream.

До 18 август:

Билет за 3 дни: 19-21 август - 43 лв.

Билет за 3 дни: 19-21 август + двупосочен автобусен билет - 66 лв.

На място – 48 лв. за трите дни, 38 лв. само за 20 август, 20 лв. само за 21 август.
 
Фестът съчетава творчество, спорт и природа, за да създаде модел за традиционно събитие, обединяващо хората и природата в хармонична цялост. Организаторите се стремят към създаване, разпространяване и опазване на българските културни ценности в областта на музиката, аудиовизията, театъра, архитектурата и цирковото изкуство. Мисия на фестивала е да провокира съзнателното общуване с природата, отприщването на творческата енергия и себеизразяването; да спомага за натрупването и развиването на положителен заряд в обществото.

Язовир "Голям Батак" (карта) е в Западните Родопи. Намира се на около 30 км. от Батак. Състоянието на пътя от София дотам е прилично, така че шофирането ще ви отнеме около 3 часа. Организаторите препоръчват да ползвате техните Бегликобуси – тръгват от стадион "Васил Левски" на 19 и 20 август, има осигурени и бусчета от Батак до язовира.

Мястото разполага с охраняем паркинг и няколко къмпинг-зони (едната е специално за пристигналите семейства).

Освен палатката не забравяйте да си приготвите и дебели дрехи – язовирът се намира на 1 500 м. надморска височина и вечерите са особено хладни, препоръчват организаторите.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички