Funkallero представят нови парчета в Студио 5


Funkallero представят нови парчета в Студио 5

4364

Eдни от най-големите фънкари сред родните джазмени - Funkallero, ще гостуват в Студио 5 от 22.00 ч. днес.

Със свежи попълнения в своя репертоар, музикантите обещават класни авторски интерпретации на джаз, соул и ар-ен-би.

В хармония с пианoто на Васил Спасов ще звучат алт саксофонът на Димитър Льолев, китарата на Мирослав Иванов, басът на Радослав Славчев и пулсиращото сърце на бандата – барабаните на Жоро Марков.

Преди да усвои тайните на пианото в Berklee College Of Music, Васко овладява изкуството да свири на тромбон. Той е човекът, благодарение на когото родната ни джаз сцена позна и тепърва ще се радва на чудото, наречено Милица Гладнишка. Освен че се справя страхотно с пианото, Спасов композира музика и прави аранжименти. Негови са и парчетата на групата, сред които има и няколко изненадки, спретнати от Миро и Митко Льолев.

Миро Иванов, китарист и композитор, главeн "виновник" за създаването на група Сафо (Safo), която определено липсва на музикалната ни сцена в момента, се подвизава от известно време в странство, но отново може да бъде чут из софийските клубове напоследък. Името на Радо Славчев, освен със Сафо, се свързва и с бандата Ахед (Ahead), а в последно време – преди всичко с алтернативното джаз трио High Time.

Саксофонистът Митко Льолев потвърждава статута си сред най-добрите "духачи" у нас, а барабанистът Жоро Марков - наследник на прочутия "щурец" Георги Марков,  доказва, че еволюцията е родов белег.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички