Пайрът Бей: БитТорент като протокол няма да издържи още дълго


Пайрът Бей: БитТорент като протокол няма да издържи още дълго

7843

"БитТорент като протокол няма да издържи още дълго", заяви в интервю през уикенда един от важните хора зад торент тракера "Пайрът Бей".

"Пайрът Бей" ще продължи да расте още няколко месеца, може би година, но мисля, че БитТорент като протокол няма да издържи още дълго", каза Петер Брокеп в отговор на въпрос за бъдещето на "пиратския залив".

Брокеп съобщи, че "Пайрът Бей" вече работят по нов протокол, който да замени БитТорент.

Основната причина за предстоящата промяна е, че "БитТорент Инк." наскоро решиха да затворят соурс кода на някои нови допълнения към БитТорент протокола.

"Най-големият проблем е, че протоколът е собственост на "БитТорент Инк.", които правят негови нови версии. Ние като потребители нямаме никакъв достъп до процеса и не можем да кажем какво бихме искали ние в протокола. Освен това БитТорент се спонсорира от компании, които не е задължително ние да харесваме, това също", обясни човекът на "Пайрът Бей".

Втората причина е желанието на шведския тракер протоколът да се справя с блокирането на нарастващите атаки от антипиратски компании.

"Движейки "Пайрът Бей", аз много съм си мислил как да изчистим още повече съдържанието за крайния потребител. Блокирането на спама и фалшивите файлове, както и изчистване имената на файловете накуп са сериозни теми, които аз искам да видя много по-сериозно застъпени в новия протокол", разясни Брокеп.

"Много често виждаме и еднакво съдържание, качено от различни ъплоудъри на един или на повечето тракери. Ако успеем да споделим пиърите между различните тракери и юзърите с еднакво съдържание, но опаковано по различен начин в един тракер, използвайки например търсене по хаш-а, то това чувстително би увеличило скоростта на даунлоуд и възможността да се намери търсеното съдържание", каза специалистът.

"Ако новият ни протокол работи, то ние ще си останем един от най-големите световни сайтове. Ако пък не, то може би някой друг ще ни изпревари", разсъждава Петер Брокеп.

Той разкри още, че "Пайрът Бей" вече са разработили работещ нов клиент, който обаче ще бъде пуснат не по-рано от следващата година.

Видео от интервюто (13 минути) може да бъде видяно на www.zeropaid.com/news/9079/The+Pirate+Bay%3A+'BitTorrent
+as+a+Protocol+Won't+Last+Much+Longer'
.

Още от Технологии


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички