Libertad de Musica: до скоро танцуване!


Libertad de Musica: до скоро танцуване!

3877

Петото поред издание на проекта Libertad de Musica започва точно в 21.00 часа пловдивско време днес, 3 декември.

Зад грамофоните в бар "Фабрик" ще застане популярният меломан, колекционер на винили и майстор на микса Стефан Колев, по-известен като Скил (Skill), солидно подкрепен от Selector Stiliyan (Love & Happiness Music). Музиката на Куба с нейната емоция, страст и подмамващо за танцуване очарование е тематичният фокус на събитието. Искаме да върнем усещенето за лято, да пренесем музикалната атмосфера на горещите хавански нощи в сърцето на зимния град  – обясняват целта си авторите на проекта, които работят изключително и само с грамофонни плочи.

Вход свободен.

Скил е познат в музикалните ъндърграунд среди и като диджей, радиоводещ, истински ценител и притежател на над 5000 винила с фънк, соул, джаз и диско класика. Колекционерската му любов пламва в началото на 90-е, особено впечатляваща е колекцията му от единствения и позабравен български лейбъл "Балкантон". Над 15 години той продуцира, компилира и предлага музика, която хората нямат възможност да чуят навсякъде. Автор и водещ на две специализирани радиопредавания: за стара и нова фънки музика и за хип-хоп, които се излъчват по онлайн радио Neko от 2007.

"Баща ми бе маниак на тема "черна" музика, на певци като Отис Рединг, Рей Чарлз, Джеймс Браун, Стиви Уондър, Арета Франклин, Темптейшънс (The Temptations) и много други  величия. Можете да си представите каква е музикалната закваска, която получих още като дете", разказва Selector Stiliyan. Преди 4 години той създава лейбъл за музика и култура, който нарича Love & Happiness Music. Той е един сред тези, заради които в България "стъпват" изпълнители като: N'Dea Davenport (The Brand New Heavies), Norman Jay MBE, Snowboy, Jojoflores, DJ Maestro (Blue Note), Mark de Clive-Lowe, Rich Medina, Josh Milan, Mateo & Matos, Halo, Bah Samba.

Важна част от платформата на проекта Libertad de Musica е апелът за пушене извън закритите помещения.

Димът пречи на дишането и танцуването, без цигари ще се чувствате много по-приятно и свежо, а и дрехите ви няма да са вмирисани, мотивират се Стефан и Стилиян.

И допълват: наздраве и до скоро танцуване!:)  

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички