Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Честваме Деня на тангото утре


Честваме Деня на тангото утре

4763

За осма поредна година година "ТангерИн" организира в София честване на аржентинския Ден на тангото, 11 декември, включващо безплатни уроци по танго за начинаещи, прожекция на танго шоу, експозиция на картини, фотографии и аксесоари за танго.

На финала предстои голямо танго парти с концерт на българската група Тан Гоу-Гоу (Tan Go-Go) и демонстрации на български танцьори на танго.

Домакин на събитията по случай Деня на тангото тази година ще бъде клуб Студио 5, чиито врати ще бъдат отворени през целия ден за любителите на страстния танц и музика.

11 декември е рождената дата на една от иконите на танго музиката – аржентинският певец и композитор Карлос Гардел, прочул тангото по света чрез своите изпълнения и участието си като звезда в няколко холивудски продукции. На същата дата е роден и един от големите иноватори в историята на направлението – цигуларят и композиторът Хулио Де Каро, който въвежда аранжимента в тангото и чиито последователи са преобладаващата част от съвременните композитори на танго. Отчитайки значението на тази дата, 11 декември е обявен за Национален ден на тангото в Аржентина през 1977. През 2004 по инициатива на "ТангерИн", българската танго общност започва да отбелязва аржентинския ден на тангото, като всяка година "ТангерИн" организира на 11 декември специални събития в сътрудничество с посолството на Аржентина.

Програма на събитията в Студио 5 (НДК, вход А3): 

Oт 14 ч. до 18 ч. – Открити въвеждащи уроци по аржентинско танго за всички, водени от преподаватели и клубове от София. Вход свободен.

От 18.30 ч. до 19.30 ч. – Прожекция на прочутото аржентинско танго шоу Forever Tango. Вход свободен.

От 20.00 ч. – Гран милонга - танго парти с концерт на българската танго група ТанГоу-Гоу, музика от златната ера на тангото, селектирана от DJ El Maquinista, визия на VJ tanguerin и шоу демонстрации на български танцьори на танго.

Цената на билетите за Гран милонга е 10 лв. при предварителна продажба в мрежата на "Тикет Плюс", чиито билетни каси са в "Дюкян Меломан", супермаркети "Пикадили", магазини "Техномаркет", "Ориндж", "Фотосинтезис" и други места в София.

На входа в деня на събитието пропуските ще струват 15 лв.

Паралелно с основната програма, през целия ден в Студио 5 ще могат да бъдат видяни картини с танго на художника Милко Матеев, снимки на български фотографи, танцуващи танго, и ръчно изработени ветрила за танго на дизайнерката Таня Панайотова. Ще има и специален музикален кът на "Дюкян Меломан", където ще могат да се купят или поръчат дискове с танго музика.

Посетителите ще имат възможност да се информират къде в София се преподава и танцува аржентинско танго, а барът на Студио 5 ще е на разположение на гостите през целия ден.

Повече информация за събитията и участниците в тях - на:

www.diadeltango.com.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички