По насеченото петолиние за 13-и път


По насеченото петолиние за 13-и път

6352

Червеното или синьото хапче?

Избирайки червеното... Всъщност, знаете какво следва от двете. Вие решавате.

Столичният парти център "4 км". Ако и вие сте били там този уикенд, то знаете всички пропуснати подробности.

Преди същинската част на купона да започне обаче, желаещите да научат нещо повече за H.M.S.U. и дръм-ен-бейс звученето имаха възможност да присъстват на един своеобразен семинар по музикална култура. Мартин Попов, по-известен като Konspirator, припомни за миналото на организацията в рамките на тринадесетте години труд и запомнящи се партита. Веднага след него вниманието се фокусира към самия Тони Коулман (London Elektricity), който полага основите на "болницата" през далечната 1996. Лейбълът също честваше годишнина от своето създаване и така рождениците за вечерта се удвоиха. Всеки, който имаше въпрос или питане под каквато и да било форма, получи шанс да го зададе сега. Или да замълчи завинаги.

Стига сладки приказки. Време е за Hospital Records в най-чист вид!

За да ни подготви за лудницата, в която щяхме да попаднем по-късно, на сцената видяхме проекта High Roll (Konspirator и Mocks) feat. Ruth (Рут Колева). Тримата подгряха атмосферата със записан час за преглед, както и за първия хедлайнър в програмата – London Elektricity. Електричарят въобще не губи време - започна да човърка в контакта без много да му мисли. Няколко трака и статичното електричество в претъпканата зала вече се нагнетяваше. Внимателно поставените дъбстеп елементи в някои от парчетата само ускориха бързата загуба на разум, който изцяло бе заместен от чувство. Много скоро всичко даде накъсо и тълпата наподобяваше море от ръце с хора, "плуващи" над главите ни. Вдигаш ръце и си част от вълната. Вече си море посред зима. Само едно ще кажа – "Meteorites". Това е за лично удовлетворение.

Партито бе в разгара си и усмивките прелитаха от лице на лице. Сред всичко това имаше един шпионин, който наблюдаваше случващото се и чакаше своя ред, за да ни разкрие наученото в спешното отделение. Не друг, а S.P.Y. (Carlos Lima), не там и някой друг път, а тук и сега! Пийваме по един аспирин от бара и се връщаме. Само като завъртя винилите... БАААси с главни А! Леко, да не паднеш. Бяхме си в съзнание, но въпреки това ни подлагаха на електрошок с дефибрилаторите на саунд системата. Приятна изненада в болничния лист бяха еше Dub Phizix и Skeptical feat. Strategy - Marka от Exit Records. Ни най-малко не съм очаквал, че ще я чуем. Удоволствието е наше, а бразилецът смаза!

Джо Лензи (Joe Lenzie), едната половина от прогресивните Sigma, имаше честта да довърши това, което беше останало от нас с обилен басов валеж от ноти. Колоните ревяха зверски, а цялата операционна викаше за още. Без упойка. Да довършим тая "работа".

Асистенти в борбата срещу грипа през цялата тази вечер, пратени специално от здравната каса, бяха Dynamite MC и LowQui MC. Двамата преплетоха умения редом с диджеите зад тях и помогнаха за правилното предписание на медикаментите от селекцията. Respect!

В малката зала, която се беше превърнала в реанимация, клатеше дъбстеп, ама яко! Звукът беше много по-слаб, което позволяваше на свестяващите се вътре отново да достигнат бял свят с влизащите под кожата уобли. Отличен траклист!

Разбира се, няма да забравим и нашите рожденици, без които събитието нямаше да бъде осъществено. В бялата зала, с най-болничен вид, се вихреха тежки ритми, поднесени от джипита в състав: Liusy, EXo, Targy, Ogonek, Konspirator (на снимката) - в пикова форма, Mocks и Acidtrip. Препоръчително беше влизането с аптечка или поне блистер аналгин. Mомчетата се опитаха да ни набият в главите, че спомените ни от тази вечер трябва да са във формат mp3. Бас до дупка!

И накрая за хората, предпочели синьото хапче. За тях имаше една малка заличка - "Хармония", предназначена за релаксация и лов на тишина. До всички останали.  Дори главоболието да е било много силно и да сте се почувствали измамени, не съжалявайте.

Още веднъж: честит рожден ден на H.M.S.U. и Hospital Records! Снимки на Виктор Хари - в секцията "Галерия".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички