Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Сбогуваме се с Whitney Houston, btv.bg излъчва церемонията


Сбогуваме се с Whitney Houston, btv.bg излъчва церемонията

9398

Българските фенове на американската поп и соул икона Уитни Хюстън (Whitney Houston) също ще могат да се сбогуват с нея, тъй като btv.bg ще излъчи пряко частната погребална служба днес от 12 ч. местно време, или от 19 ч. българско време.  Церемонията ще продължи три часа. Както MySound.bg извести, погребението на звездата, която ни напусна на 11 февраури, ще се състои в родния й град Нюарк, щат Ню Джърси.

Камерата на btv.bg ще проследи церемонията в баптистката църква New Hope, където Уитни Хюстън е пяла за първи път като дете. На сбогуването ще присъстват само специално поканени, но пред църквата ще са инсталирани големи екрани, на които почитатели на певицата да могат да проследят службата.

На нея ще пеят майката на Cissy Houston, майка на покойната,  Арета Франклин (Aretha Franklin), Stevie Wonder, както и баптисткият свещеник и прочут госпъл изпълнител Marvin L. Winans. Лейди Соул - Арета Франклин, написа отворено писмо до феновете на кръщелницата си, като ги призова да "помнят хитовете й" и да "забравят нейните недостатъци".

Сребърният ковчег с тленните останки на Уитни ще бъде положен до този на баща й Джон Ръсъл Хюстън в гробището "Феър Вю" в Уестфийлд, на около 15 км. от храма утре, 19 февруари.

Въпреки първоначалното намерение на семейството на покойната тя да бъде изпратена чрез гражданска панихида на арената в спортния комплекс Prudential Center, побиращ 18 000 души, сбогуването ще бъде в тесен кръг. На прощалната служба ще присъства още партньорът на Хюстън от филма Bodyguard - Кевин Костнър (Kevin Costner) (неин дебют като актриса),  менторът й Клайв Дейвис (Clive Davis), Алиша Кийс, Дайън Уоруик - братовчедка на Уитни, Чака Кан, телевизионната звезда Опра Уинфри.

"Семейството на Уитни Хюстън благодари на всички фенове, приятели и медии, но този момент е техен, време да останат насаме", казаха от погребалната къща "Уигам", същата, която се погрижи за изпращането на бащата на Уитни през 2003. В същата църква тя е пяла като дете, а Уинънс е пасторът, който я бракосъчетава с (вече бившия й) съпруг Боби Браун (Bobby Brown) през 1992.

Районът около храма ще бъде отцепен заради очакваното стълпотвоворение от почитатели на певицата, желаещи да я изпратят в последния й път. Губернаторът на Ню Джърси Крис Кристи (Chris Christie) е разпоредил в деня на погребението знамената на всички държавни учреждения да бъдат спуснати в памет на покойната.

Вокалистката е предчувствала скорошната си смърт, според сайта TMZ. В разговор с близки в навечерието на трагедията тя е говорила много за Бог, цитирала е Библията, дори твърдяла, че часът й е настъпил вече.

Причините за края на Уитни - една от най-успешните поп изпълнителки в историята с над 170 млн. продадени копия от записите си, все още са неизвестни. Детективи и токсиколози работят работят по случая, а резултатите от окончателния им доклад ще бъдат огласени към края на идния месец.

Както след кончините на Майкъл Джексън (Michael Jackson) и Ейми Уайнхаус (Amy Winehouse), ще бъдат извършени токсикологични тестове, за които е необходимо време.  Дебютът на певицата "Whitney Houston" (1985) e най-бързо продаваният първи албум на изпълнителка на всички времена към този момент.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички