The Cranberries с нов албум


The Cranberries с нов албум

4518

Кренбърис (The Cranberries) са готови с поредния си албум - "Roses", с който възнамеряват да се завърнат в светлината на прожекторите.

Изключително популярната в края на 90-е ирландска банда с ефектната Долорес О’Риордан (Dolores O’Riordan) на фронта обяви, че дискът, чиято премиера се очакваше навръх Свети Валентин, ще се появи официално на 27 февруари.

Първи сингъл от "Roses" е "Tomorrow".

Новите парчета ще бъдат представени на световно турне, което стартира в Нова Зеландия на 15 март. Бандата ще се изяви и в Мелбърн, Австралия, на първия за тази година кръг на Формула 1- F1 Rocks, на 17 и 18 март. Лени Кравиц (Lenny Kravitz) ще е хедлайнър на Sidney Myer Music Bowl.

"Roses" е първа обща продукция на формацията от проекта ѝ "Wake Up And Smell The Coffee" (2001), припомня Contactmusic. Фронтдамата се разписа под два солови албума след това. "През 2003 синът ми бе на 5 години, а дъщеря ми - на две, водех ги със себе си по турнета, но си дадох сметка, че това не е справедливо спрямо тях, а и от творческа гледна точка бяхме износени, затова и взехме решение да си дадем почивка“, спомня си певицата.


Музикантите се събират покрай концертите, на които фронтдамата презентира втория си диск "No Baggage" (2009). След това нейната обиколка прераства в турне на цялата реформирана група, която изнася 107 концерта по свeта. Тогава се заражда идеята всички заедно да влязат в студио за цял нов албум. "Като че ли се бяхме разделили вчера, а бяха изминали 6 години и половина", разказва Долорес. "Не бяхме задължени, но всички имахме желание да работим съвместно", пояснява китаристът Ноел Хоугън (Noel Hogan).

Кренбърис бяха сред поп-рок емблемите на 90-е. Едва ли има някой, който да не е чул парчето "Zombie" от най-успешния албум на ирландците "No Need To Argue". Бойно по дух, то бързо се превърна в истински хит и донесе на Долорес О’Риордан (вокал и китара), Фергал Лоулър (барабани) и братята Ноел и Майкъл Хоугън (китара и бас) световно признание. Дискът се продаде в над 15 милиона екземпляра и им донесе много пари и слава. Оттогава досега квартетът от Лимерик е продал над 40 милиона екземпляра от проектите си.

"В началото бях срамежлива и наивна. Всеки на мое място би се чувствал по същия начин. Прехвърлих се от църковния хор на сцената и се превърнах в човек, който може да накара другите да пеят неговите песни. Това ми оказа огромно влияние, промени ме и определено ми помогна да се развия", спомня си Долорес Мари Айлийн.

Сред другите най-известни песни на Кренбърис са "Linger", "Promises" и "Dreams".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички