Dr. Das и Deeder Zaman разклатиха с бенгали-дъб и реге Mixtape 5


Dr. Das и Deeder Zaman разклатиха с бенгали-дъб и реге Mixtape 5

4022

Ще започнем отзад напред.

Някои обожават индийски филми. Заради музиката, танците, цветовете и прочее. Музиката. На мен пък винаги ми е идвала някак прекалено - с всичките извивания, техните си ритми и лека натрапчивост. Един феномен обаче доста лесно може да склони всеки към известно симпатизиране.

Отговорът на въпроса "кой?" намираме в лицето на основоположникa на проекта Up-RisingDJ Soundar (на снимката). Благодарение на колаборацията между Teren Music и управата на столичния клуб Mixtape 5 имахме възможността да се докоснем до музика, далечна от всичко, което сме чували. Странен и интересен или странно интересен е резултатът от преплитането на източни мотиви с дълбоки басови линии и разчупен бийт. Със сигурност обаче е нещо, което разнообразява музикалния вкус.

Тук някъде беше моментът, в който спря токът. Така се случва в събота вечер от всичките веселби из София.

За щастие, тъкмо на финала на участието на Dubnoiz Quintet-а, в основата на който стои музикантът, посветил себе си на развитието на дъб музиката, бившият басист на Asian Dub FoundationDr. Das. Още едно удоволствие за слушателите и публиката с отворени саунд хоризонти. Бас, барабани, джаз, експериментален звук. Идеалната пропорция на галещия ухото саксофон и дъб характеристиките. Някак грууви с капка откаченост. "Благодаря ви за цялото това танцуване!", зарадва се "Докторът".

Предшественици на тази смес от чувани и нечувани музикални измерения бяха дългогодишният член на ADFDeeder Zaman (Master D) заедно с триото Rebel Uprising Sound System, което включва MC Deeder, MC Passion и GuruGee Selector. След встъпителния и доста танцувален сет на родния ни диджей Лейзи Фейс (Lazy Face), тяхното участие направо си "лепна". Бенгали-дъб, хип-хоп, джънгъл и реге и дълбоко съдържателни текстове бяха причината дори онзи човек, който видимо бе над 40-те, да стои най-отпред и да се поклаща с ритъма.

В очакване сме на следващите събития, подготвени от Teren Music!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички