Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Пит Дохърти: Предлагах се на педали, трябваха ми кинти за дрога!

19.11.2007   MySound.bg
Вечно шеметният Пит Дохърти.

Пит Дохърти гласи изложба със свои картини, които ще нареди в британската галерия “Банкробър” в Нътинг Хил, Лондон.

Това ще се случи до две седмици, твърди вестник “Ню Йорк Дейли Нюз”.

„Има какво да дам на света не само като музикант, прибавям към талантите си още един – този на художник ”, признава музикантът.

Неговите картини са нарисувани със собствената му кръв.

„Вградил съм в тях моите спомени и емоции – от живота в рехабилитационните заведения и извън тях” - дообяснява бившето гадже на Кейт Мос.

Едно от трите нови произведения в галерията “Bloodworks II” е автопортрет, на който авторът дими с лула.

„Крек е, да! Може да ми се наложи да си дръпна само веднъж на ден, ама нуждата си е нужда”, признава певецът.

„Как съм се сдобивал с дрога в онези ранни дни, преди да стана популярен? Ами често крадях, но това е присъщо на всички пристрастени. Няколко пъти съм предлагал тялото си на педали, щото ми трябваха кинти за дрога. Не е кой знае какво, ала бях наясно, че и старите педерасти следват своите потребности. А и 20 паунда си бяха прилична сума”, доверява фронтът на Бейбишамбълс.

Първият подобен търг, организиран от него, бе в началото на лятото - за 99 хиляди долара.

В същата галерия той изложи 10 по-малки и 4 големи платна, нарисувани със собствената му кръв. Сред тях автопортрети, секс сцени, сюжети от разпъване на кръст и етюди, инспирирани от наркотиците.

Именно последните разбуниха духовете на асоциацията “Антидрога”. “Това лошо момче не си дава сметка какво прави – фамилиите, загубили близки на сърцата им хора заради наркотиците, ще бъдат направо ужасени”, заяви неин говорител.

Колегите на Пит също не са особено въодушевени от неговото “творчество.” Карл Барат (китара и вокал в Либъртинс) доверява, че обича Дохърти като брат, но ако не престане да се разрушава “с това да си продава кръвта и какви ли не други глупости”, едва ли ще изкара повече от няколко години.

През изминалия месец Бейбишамбълс издадоха своя втори диск – “Shotter’s Nation”, който получи топъл прием и от критика, и от фенове.2984
0%
 

Септември ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930