Високо напрежение с биг бенд Брас Асоциация в Студио 5


Високо напрежение с биг бенд Брас Асоциация в Студио 5

3826

Освен богато, красиво и многопластово, биг бендовото звучене може да бъде и забавно.

Така се получава, когато 17 души, събрани в Брас Асоциация - най-новия частен биг бенд в България, заемат своите строго определени места на сцената.

Именно тази формация ще изнесе поредния си концерт в столичния клуб Студио 5 от 22.30 ч. днес.

Съставът е ръководен от Ангел Заберски-син, който, когато не дирижира и не свири на пианото, не пропуска да поприказва на публиката (за която веднъж дори организира викторина с награди). В репертоара на групата за довечера са авторски композиции на Ачо, написани и аранжирани единствено и само за този оркестър, както и някои доста популярни рок парчета и джаз стандарти, сътворени доста отдавна. И със сигурност не за този екип.

Биг бендът е оркестър, при който, за разлика от малките (комбо) джаз групи, където се залага повече на импровизацията, музиката е прецизно аранжирана. Форматът става популярен в ерата на суинга - 1930-1940, и включва между 12 и 25 души - саксофонна, тромпетна, тромбонна и ритъм секции.

Както MySound.bg писа, Брас Асоциацията свири заедно с Ди Фаз (De-Phazz) у нас през пролетта на 2009, а година по-късно предприе и първото си турне - в Италия, с гостуващ диригент, където изпълни музиката на Ленърд Бърнстейн и Дюк Елингтън.

Предстои излизането на първия албум на формацията, наречен "Високо напрежение".

Студио 5 е в НДК, вход А3.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички