Whitney Houston починала от удавяне след употреба на кокаин


Whitney Houston починала от удавяне след употреба на кокаин

4600

Уитни Хюстън (Whitney Houston) е употребила марихуана и кокаин преди да умре, показаха резултатите на токсикологичите проби, взети при нейната аутопсия, информират световните агенции, въпреки че досега се твърдеше обратното.

Както MySound.bg вече информира, певицата почина в Лос Анжделис на 48-годишна възраст на 11 февруари. Тя бе открита потопена наполовина във водата във ваната в хотелската си стая в Beverly Hilton.

Според заключението на съдебните лекари, фаталният край обаче е настъпил при удавяне, като следствие на съчетания ефект от сърдечно заболяване, въздействие на кокаина и влошеното ѝ здравословно състояние. Следите от кокаин сочат, че Уитни се е надрусала малко преди да умре. Смъртта е определена като "нещастен случай", и се дефинира от Крейг Харви (Craig Harvey), говорител на екипа от съдебни медици, като "случайно удавяне".

При аутопсията в организма на Уитни са открити и множество други вещества и медикаменти, като марихуана, ксанакс и бендрил, които обаче "не са причинили смъртта", категорични са патолозите. Резултатите от експертизата потвърждават, от една страна, че покойната е страдала от дългогодишна наркозависимост, но разкриват още, че покойната е имала и атеросклероза (atherosclerosis). Това е хронично, прогресиращо заболяване, засягащо вътрешния слой на големите и средните артерии, като във вътрешния слой на артериите се отлагат мастни вещества и стените на съдовете стават по-дебели и по-твърди. В случай, че кръвоносните съдове на сърцето са сериозно увредени, може да доведе до инфаркт.

Дилърът, който е снабдявал вокалистката с наркотици, е изнесъл цялото количество кокаин от хотелската стая още преди идването на полицията, съобщава TMZ, позовавайки се на източник, който е общувал с певицата в деня на нейната смърт. Именно затова пристигналите на мястото на инцидента полицаи не са открили никакви забранени вещества, допълва сайтът.

Уитни Хюстън бe погребана в гробището "Феървю" на 20 километра от родия ѝ град Нюарк, щат Ню Джърси, на частна церемония, на 18 февруари.

Певицата, която бе най-продаваната изпълнителка в света от средата на 80-е до края на 90-е, проведе дългогодишна битка със зависимостта си от алкохола и дрогата.

Но я загуби безславно. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички