Гравират павета в Шотландия с текст на Marillion


Гравират павета в Шотландия с текст на Marillion

3677

Текстът на мегахита на Мерилиън (Marillion) - "Kayleigh", да бъде гравиран на паветата в градчето Galashiels, вдъхновило написването на любовната песен, предлага правителството на Шотландия.

Инициативата е в знак на признателност към творчеството на британската прогресив рок група и отразява връзката на нейния тогавашен фронтмен с това място, пояснява Contactmusic.  

"Наистина е трогателно", не крие авторът на пиесата -  Дерек Дик, по-известен като Фиш (Fish) (на снимката). Както MySound.bg извести, бившият певец на Мерилиън ще гостува със своя формация за концерт в Античния театър в Пловдив на 21 септември като част от фестивала Sounds Оf The Ages. "Galashiels беше мястото, където започнах да пея. Там беше и първото ми участие... Дойдох в града, тъй като приятелката ми имаше апартамент там. Точно тя ме надъха да започна да пея", спомня си бардът. Именно това любовно парче от 1985 се превръща по-късно в най-големия хит на Мерилиън изобщо.

Говорител на Шотландското правителство настоява, че стиховете на песента заслужават да бъдат изложени на почетно място в града. "Текстът от сингъла "Kayleigh" включва препратки към стария колеж по текстил. Например стиховете: "зората, бягаща от облените с лунна светлина колежански зали " ("dawn escapes from moon-washed college halls") и "помниш ли черешовите цветчета на централния площад" ("do you remember cherry blossom in the market square?)" - обосновава избора той, подчертавайки поетичността на лириката.

"Имахме чувството, че тези стихове са наистина подходящи и поради връзката между певеца и Galashiels, че би било уместно да се гравира част от текста върху настилката и така да се представи възможно най-добре".

"Получихме имейл от Фиш, много хубав имейл... Той бе очарован от нашето предложение, защото самият той таи скъпи спомени от това място", допълват от управата на града.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички